понеделник, 14 ноември 2016 г.

СМЯНАТА НА ПОЛИТИКАТА В САЩ НЯМА ДА ОКАЖЕ ВЛИЯНИЕ НА СТУДЕНТСКИТЕ БРИГАДИ

Олга Шишкова
Опасенията, че студентските бригади в САЩ ще спрат, защото президентът Тръмп ще осуети достъпа на източноевропейци в Америка е напълно неоснователно. Първо, новият американски президент едва ли ще се заеме с това да ограничава източноевропейците, вместо първо да обърне внимание на една от основните теми за емиграцията в САЩ, която касае достъпа на мексиканците от юг. Освен това, друга тема, която самият Тръмп повдигна беше, че той ще се заеме с нелегалните емигранти вътре в САЩ.

Студентските програми за двустранно сътрудничество са наистина последният проблем на новия американски президент. Това смята и експртът в областта на изпращането на студенти и в САЩ, Олга Шишкова, която е управител на агенция за преводи и легализаци и коментира темата специално за teacher.bg.

По думите й, при последните трима президенти, преди Тръмп, не е имало никакви сътресения по отношение на студентските визи за САЩ. А нека да си припомним, че последните трима президенти на САЩ преди Тръмп са: настоящият Барак Обама, Джорд Буш-Младши и Бил Клинтън. Обама е демократ, Буш-Младши беше републиканец, а Клинтън също беше демократ. Доналд Тръмп пък е републиканец. Тоест, виждаме, че при смяна на властта и политиката в Белия дом при последните трима президенти, които не са от една и съща партия, програмата за студентите не се е променила по никакъв начин, нещо, което не се очаква и сега, при поредната смяна на политическата власт в Белия дом, смята Шишкова.

Припмняме, че всяко лято приблизително шест хиляди студента се включват в програмата и пътуват до различни градове на Съединените щати, където се запознават с народа и култура от първа ръка. Те от своя страна, споделят своя език и култура с приемните общности и осигуряват взаимноизгоден културен обмен. В допълнение към полезното практикуване на английски език, участниците имат шанса да придобият трудов опит в различни области.


След приключване на трудовия договор, студентите имат право на тридесет дни допълнителен престой в САЩ, за да пътуват из страната, преди да се завърнат у дома.

За teacher.bg

Няма коментари: