понеделник, 19 октомври 2015 г.

ОБВИНЯВАТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ В ТЕСНОГРЪДИЕ

Снимка: БГНЕС
„…В Европа има зомбиране на съзнанието, журналистите мислят в матрица, те са част от матрицата, те всъщност приспиват населението вместо да го събужда…”, се казва в коментар на пост, публикуван в социалната мрежа „Фейсбук”, по повод ситуацията с бежанците на стария континент. Според някои читатели, се наблюдават „и по-оптимистични тенденции с победата на антиемигрантската партия на изборите в Швейцария.

„Не трябва да се паникьосваме, а да вярваме в разумните решения, които ще направят Европа по-сигурно място”, се казва още в коментарите”. Проблемът е, че, за да стане по-сигурно място Европа, това не зависи от емигрантите, а от политиката към тях, смятат други читатели. Те припомнят, че един от основните проблеми в момента Европа да не е така сигурно място са и нашите роми, които просят из почти целия континент.

Колкото до мястото на журналистите, повечето мнения са в защита на това, че журналистиката не създава проблемите, а само ги отразява и ги вади на повърхността на публичната чувствителност.


Това, че някои смятат журналистите за част от някаква матрица и че мислят в такива мащаби, е по-скоро опит за търсене и намиране на виновник за нещо не напълно ясно. Социалните мрежи обаче често са място, където подобни обвинения намират плодотворна почва. 

За sbj-bg.eu

Няма коментари: