четвъртък, 29 октомври 2015 г.

ДОЖИВЯХМЕ ДА НИ СРАВНЯВАТ И С ПРОСТИТУТКИ..!

Заместник-председателят на ЦИК Мария Мусорлиева  направи истинско шоу в сутрешния блок на Нова телевизия. Цитатът й от Киркегор, че „е по-добре да има дъщеря-проститутка, вместо син – журналист” обиколиха за секунди социалните медии и се превърнаха в истински хит.

Госпожата заяви, че ЦИК няма никакви отговорности за изборния хаос в „Арена-Армеец”, който бил в отговорностите на ОИК, а не на ЦИК. Водещият Виктор Николаев се опита да води нормален разговор, но онова, което чу не му позволи да се намеси, освен от време на време само да се опита...!

Г-жа Мусорлиева обяви, че ще търси отговорност от медиите за клевети, включително и от шоу-програми, които иронизирали това. Разбира се, тя има право да търси такава отговорност, защото живеем в нормална и демократична държава, или поне на това се надяваме! В същото време, г-жа заместник-председателят на ЦИК си позволява да сравнява журналистическата професия с една от най-древните „професии”, че дори я поставя на по-долно ниво! Е, ние нямаме ли право да търсим отговорност за подобно изявление!?

Много рядко си позволявам да пиша от първо лице, единствено число, но сега ще си го позволя. Аз съм журналист от малко над 20 години. Като такъв не се имам за „проститутка”, въпреки, че от горното определение разбирам, че съм поставен, заедно с всички останали колеги /без колежките/, под общ знаменател. Непонятно е за мен, как заместник-председателят на ЦИК може да си позволи да ме нарече и мен, макар и не персонално, проститутка,…на какво основание…?!

Значи, Виктор Николаев, Сашо Диков, Иво Инджев, Тошо Тошев, ….и да не продължавам, са просто едни проститутки…., така ли излиза…!? И какво се постига с подобно определение, като обидиш половината колеги, всъщност обиждаш обществото, защото колегите са продукт на това общество, те работят в негово име и за негова полза.

Може би все пак е редно, когато човек е в състояние на афект, по една или друга причина, да изчака, да не си позволява участие в национален ефир, защото се случват и ситуации, в които ръси откровени простотии!


Да ме прощават присмехулниците, ама това не е смешно, напротив, жалко е, защото да „освиркаш” една част от професионална гилдия от висотата на някакъв държавен пост не е проява на смелост, а много, ама много жалък опит за оригиналност! 

За sbj-bg.eu

Няма коментари: