понеделник, 26 октомври 2015 г.

КОЙ И ЗАЩО ПЛАШИ ЖУРНАЛИСТИ С ЛИНЧ…!?

Председателят на политическа партия "Солидарност" и лидер на националното мешере Христо Младенов, отправи брутални заплахи срещу журналистката Вероника Димитрова от Нова телевизия. Впоследствие същият обясни, че той всъщност не бил виновен, дори той накарал журналистката сама да запише разговора им, защото той просто я е проклел, а не я е набил…!

"Опитай се да влезеш в някой квартал, докато не изляза аз по телевизията да видиш как ще ви посрещнат". Хората ми се обаждат и викат - тази ще бъде линчувана в ромските квартали. Който влезе от Нова ТВ, а и покрай теб ще отидат и другите журналисти". Питаме, това клетва ли , или си е напълно откровена и директна заплаха!?!?!?! 

Текстът недвусмислено казва:  „опитай се” и „да видиш как ще ви посрещнат”..! Е ако това не е заплаха, аз не знам, какво друго може да е.
Господинът обаче е добре запознат с правата си, както повечето като него, защото не пропуска да заиграе с етническия мир, едно от най-крехките „яйца” на демокрацията у нас:  "Ти знаеш ли, че може да стане сега бунт в България? Може да стане гражданска война".

С други думи, журналистката трябва да внимава, защото може да стане новата „хубава Елена” в етническата история на България…!

Заплахите обаче не свършват тук и следва: "Знаеш, че аз имам достъп до всички съдебни власти и в България, и в Европа"... Което пак подсказва, да внимава, защото въпросният има доста връзки…! Що за мутренско поведение е това, що за дебелашко възприемане на права…!?

"Когото аз съм прокълнал, до шест месеца е пострадал жестоко. Аз те линчувам! … Ти отиваш на кино". Ако и това е малко, за да се образува наказателно производство за откровена заплаха за саморазправа, няма какво да кажа друго…!
Ако не друго обаче, господинът поне признава, че журналистическият труд у нас е неблагодарен, защото е опасен и ниско платен, като коментира, че заплатата на журналистката е пренебрежително ниска: "…За да можеш да си взимаш заплатата, кирливата заплата…”.

Ако се запитаме, до кога ще търпим някой да се разправя по този начин с журналисти, ще е напълно наивно, защото този въпрос вече сме го задавали стотици пъти, по-скоро, трябва се запитаме, защо се случват такива набези над журналисти, защо някой си позволява да се държи по този начин с хора, които честно си изпълняват служебните задължения като се превръщат в хроникьори на историческото време? Защо се издевателства над журналисти и кой позволява това да се случва? Защо държавата не реагира на едни откровени престъпления, които са за заплаха за цяла една професионална гилдия в страната?


Кога и кой пропусна нещо, че се допусна това да стане, защото това е процес, върхът на айсберга на който е именно последния случай, който е откровена и доста зле прикрита заплаха към един разследващ журналист, който просто си върши съвестно работата, което, разбира се, пречи на друг, който върши незаконни дела!?

За sbj-bg.eu

Няма коментари: