събота, 10 октомври 2015 г.

КОЛЕГИ, АЙДЕ МАЛКО ПО-СЕРИОЗНО, АКО МОЖЕ,…МЕРСИ…!

Снимка: www.ign.com
„Доктори алармират: Помак гей сее спин из Родопите – продава секс услуги за боб и сушени чушки -...”. Това заглавие се появи в един регионален сайт. Колеги, то бива, бива, ама чак такъв „професЕонализъм” не бива…!

Да започнем от там, каква е новината? Новината е, че някакъв човек, който е болен от СПИН, а не от спин, защото това е абревиатура и се пише с главни букви, сее зараза. Ама и това не е съвсем така, защото той не е заредил редосеялка със заразата си, а заразяването става с хора, които очевидно доброволно отиват с него, друг е въпросът, че, ако те не са запознати със заболяването му, това е наистина престъпление, но пък ако са толкова глупави, че не вземат предпазни мерки, проблемът си е и техен, което отново – не оправдава основният виновник – въпросният гей.

Всъщност, акцентът тук е върху това, че някой вероятно умишлено заразява други хора с тежко заболяване, а не че същият е  помак и гей, защото с този „успех” той можеше да е французин гей, или американски хетеросексуален, или пък норвежки бисексуален. 

Не това, че въпросният е гей е важното в случая, но, се акцентира върху него именно, с което се постигат две цели.

Първата цел е, че гейовете са предимно болни от СПИН, които заразяват умишлено хора. Втората е, че този гей не е просто гей, той е и помак, тоест – още по-ниска проба гей!

Това внушени е не просто дискриминационно, то е дискриминационно и по признак за сексуална ориентация, и по признак за етническа принадлежност. Комисията за защита от дискриминация не просто трябва да се сезира, тук е необходима превенция, защото докато решенията на въпросната комисия имат ефекта на заря и това е всичко, такива словесни рецидиви ще има и в бъдеще.

Що за журналист-дивак трябва да си, за да „напраскаш” такова заглавие!? 

„Помак-гей сее СПИН”…..тогава заглавие от рода на „Депутат НЕгей сее престъпност” също може да мине, или: „Заместник-министър-османлия дзупа кючек на Централна гара”…!

Какво ни остава, освен ако ходим в Родопите да се пазим от помака-гей, най-важното, да не се снабдяваме с боб и сушени чушки, да си пазим „чушката”, иначе казано, щото помакът-гей, явно любител на боба и чушките, при това именно „сушените”, може да ни издебне низ някой дувар и кой знае, кой знае…..срам за нашата фамилия….!

Каква изящна словесна стилистика, какъв жар на изказа, каква призрачна загадъчност на тематиката, но и ефервесцентна експресионалистичност на напъна….!!! Браво колеги, този път ударихте дъното, успех в копаенето надолу – ядрото е близо...! 

Няма коментари: