неделя, 4 декември 2016 г.

LIFE-СТРИЙМ ИЛИ DEATH-СТРИЙМ…!!!

И какво се оказа, напънала се планината и родила…мишка!!! Така се оказа и в работата със стрийма при отрзяването на изборите за нов Старозагорски митрополит - https://semi.bg/starozagorska_mitropoliya/. Почти всеки опит да се свържем получи отговор – „403 Forbidden”…! И ако за това обвиним компютъра, не, съвсем не е така, защото проверих точно четири компютъра и навсякъде имаше такива проблеми, или картината „заспива”, или звукът накъсва, или има грешка - „403 Forbidden”…!

Разбира се, не митрополитът, който организира изборите там има вина за това но и той е отговорен, защото …кому беше нужен този халосен опит за прозрачност!?

Нима прякото предаване на гласуване в Народното събрание е достатъчен мотив за „правилно” гласуване, ми не, съвсем не е така, нали…!?

„Камера на съвестта нема как да закачат...Бог гледа и ще търси отговорите. Ако живеят за земята да се продават...”, това написа като коментар под статия наш читател. И е прав, камера е необходима, не за да удостовери процеса на гласуване, камера е необходима, за да видим, дали този, който гласува, гласува по съвест, а такава камера няма за съжаление!

И пак, кому беше нужен този нефелен опит за демонстриране на една синтетична честност!? Честно се гласува, но дали и по съвест е така…!!!

Планината се напъва цяла седмица, че даже и в национален ефир по една от водещите тлевизии ни се обясни, че това се правело за първи път….! Ми не било и това! Оказва се, според запознати, че изборът и на пловдивски митрополит, пък и на доста от останалите, поне по-новите, също е заснемане на видео. А това, че предаването е на живо, ами…то хубаво, ама реално го нямаше. Прекъсваше и картината, и звука! На практика, нищо не разбрахме!

Дали инкорпорирането и на скайп-връзка със съветник на митрполит Антоний в Берлин не влоши връзката, дали това не натовари твърде много лайф-стрийма, не знаем, а и не е наша работа да го знаем. Този, който го организира, който го исъществи, или по-скоро не го осъществи /!!!/, той трябва да каже. Ако скайп-връзката е била тежка, тогава, защо я цвъкнаха в стрийма!?

Ако пък стриймът е бил ялов, защо въобще ни обясняваха, как всичко щяло да се предава на живо по интернет….ами да, ама - не, както казваше бай Петко Бочаров, Бог да го прости, предаването си беше не на живо, направо на умрело….!

И какво като видяхме с накъсвания и закъснения, как гласуват избирателите в Стара Загора,…това направи избора по-прозрачен ли, или пък гарантира, /КАК???”/, честността на избора, или пък доказа по неоспорим начин, че не е имало дори и опити за корупция…!?

Такива димки, информационни файерверки, избухвания на романтична енергичност, обикновено маскират нещо, като ни го представят в целуфан, само че да не забравяме, че понякога в целуфана се опаковат и доста нелицеприятни „артефакти”…! 

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: