четвъртък, 22 декември 2016 г.

УЧИТЕЛИ: МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО НЕ БИВА ДА СТАВА И ЗА ГЛАВЕН МЮФТИЯ!

Снимка: МОН
В навечерието на ново правителство, независимо, дали то ще е служебно, назначено от настоящия президентг, или ще е служебно, назначено от новоизбрания президент, но във всечки случай – при действащо правителство, макар и в оставка, учителите коментират системата на образованието и коментарите им отразяват автентичните нагласи към момента!

Според един от учителите, оставил коментара си в социалната мрежа Фейсбук, „…една от най-корумпираните системи е образованието, харчове, документация, злоупотреби .. Назначения..” Според него, министърът очевидно трябва да е експерт в областта, но и това не е гаранция за добър администратор. Читателят ни заявява категорично, че министърът не трябва да става едва ли не и за главен мюфтия…!

Интересен е доводът на преподавател, който смята, че „... едни прости даскали подкупени с по високи заплати…и те пак не си искат министъра...”!

Според учители, новият министър,  когато и да дойде той, който и да е, служебен, или редовен, преди всичко трябва да има „представа от образователен процес или как се провежда един учебен час…”!

Друг читател и активен коментатор в социалната мрежа твърди: „…Ако някой си мисли, че МОН има някъкъв престиж-нека просто се разходи между обикновените хора и ги попита, какво мислят за това...”!

Според повечето учители, коменттиращи темата в социалните мрежи, министърът обикновено е политическо назначение. Те са на мнение още, че понякога, дори и експерти не си вършат работата и заявяват: „…един заместник-министър, ръкводители на дирекции и куп чиновници луднаха системата с куп ГЛУПОСТИ”!


Това в общи линии са актуалните коментари в края на календарната година, когато повечето хора са настроени към равносметки и анализ на изминалото време. 

За teacher.bg

Няма коментари: