вторник, 18 март 2014 г.

Отец Силвестър „изследва” кандидатите за русенски владика


Снимка: от "Фейсбук"-профила на отец Силвестър Янакиев

„За епископ Тихон нямаме данни да е хомосексуален. За епископ Наум нямаме достатъчно доказателства, за да кажем, каквото и да било”. Това каза за novinite.bg, по повод двамата кандидати за митрополитската катедра в Русе, отец Силвестър Янакиев, който неотдавна поведе борба срещу гейовете в църквата.

Той уточни, че преди време, в едно телевизионно предаване, е била изнесена информация за блудни действия с тогавашните епископи Наум и Йоан. „За Йоан почти не го вярвам. Не съм общувал с тях толкова много” потвърди отецът.

Той „хвърли бомба” с информация, че в момента има свещенослужител, за когото събират сведения. Стана ясно, че той не е от много висок ранг, но е клирик. „Ако беше обикновен монах, нямаше да се занимавам с него. Почти сме го приклещили! Трябва да покажем, че начинът по който работим дава резултат”, категоричен е „ловецът на гейове” в църквата.


Той уточни, че обвинението ще е пред съответния митрополит. „Ако не успея да докажа моята теза, аз трябва да поема наказанието, което би получил, ако е виновен. Ако не докажем хомосексуалността на епископ Евлогий, би трябвало да поемем низвержение”, призна отец Силвестър. 

За novinite.bg

Няма коментари: