четвъртък, 13 март 2014 г.

Връщаме емигранти „по методология“!


Държавата отпусна 140 хил. лв. по проекта: „Информационни кампании сред българите в чужбина с цел популяризиране на инвестиционния климат и връщане на нашите емигранти и учещи в чужбина студенти в България".

За 21 дни са обиколени 11 държави в Европа и Северна Америка и са проведени 13 срещи, на които са присъствали общо 750 човека и нито един нашенец не е заявил желание да се върне в България след първата част на проекта!

Следва да попитаме, къде са отишли тези 140 хил. лв., дали някои държавни служители не си направиха едни доста екзотични пътешествия с тях!?

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Светослав Младенов обясни, че хората които са в чужбина и учат или работят там не са на екскурзия и решението да се върнат у нас не е толкова лесно осъществимо! Това обаче откровено звучи като оправдание на „екскурзията“.

Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов, каза, че  ежедневно в агенцията постъпват автобиографии и запитвания от нашенци в чужбина, които търсят съдействие за намиране на работа. Едва ли обаче е допълнил, че след като разберат за заплащането, всички се отказват!

Интересно, как ще „връщаме“ емигранти с празни обещания, кухи методологии и йезуитски планове!

За novinite.bg

Няма коментари: