понеделник, 22 февруари 2016 г.

ПО ЛИЦЕ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ, ПО СЪРЦЕ СМЕ ЕСЕСЕРЦИ!

Снимка: www.bta.bg
„Българското небе може да бъде пазено от Вас, а не от чужди хора”, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, обръщайки се към български генерали във Военна академията „Георги Ст. Раковски“.

След тамплиерските си изстъпления, госпожата отново се изказва като риба на сухо с поредната доза популизъм, който силно се адмирира от путинистите у нас, а те никак не са малко…!

Явно предизборната надпревара за президентската институция вече е в действие, а въпросната явно се изживява като един от евентуалните кандидати, защото подобно гъделичкане на генералитета е нищо повече от опит да се „осребри” доверие от страна на армията, която за никого не е тайна, че винаги, поне в болшинството си, е клоняла към лявото политическо пространство.
Ех, Попова, не се научи, че такива популистки акции се организират по-прецизно!

„ГОСПОЖА ПОПОВА ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГОДРУГИ ПРЕЗИДЕНТИ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТИ ОТ 1990 Г НАСАМ Е БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК "СТОПКИ", пише читател в коментар под статията. Да, определено има „топки” госпожата, само че те сигурно са „Сваровски” и по всяка вероятност не са на онова място, за което повечето си мечтаят/мислят..!

Вече 12 години сме член на НАТО, а се държим все още като че Варшавският договор си действа с пълна сила! Това е, по лице сме европейци, по сърце сме есесерци…, съдбата ни явно е такава, а съветският рефлекс ни държи като досадна настинка, която не се повлиява дори  и с ударна доза „Парацетамол”!

Кои са тези „чужди хора”, за които говори вицепрезидентката Попова? „…Съюзници на България /в НАТО/ са САЩ, Германия, Франция, Гърция и Турция включително”, заявява бившият заместник-министърна отбраната Валентин Радев. Когото и да избере страната ни, за съвместна охрана на въздушното ни пространство, никой от тях не би следвало да е „чужд”, защото, както се казва, според договора, който сме подписали, в едно гърне пърдим.., или поне така би следвало да е”!

„…Въздушното пространство е общо на НАТО и не е българско, румънско или турско”, казва още Радев и е напълно прав, но очевидно вицепрезидентката, която явно вече води самостоятелна кандидат-президентска кампания, не е на същото мнение! На какво се надява не е ясно, би трябвало да знае, че без ГЕРБ ще гледа Президентството по телевизията!!! А ГЕРБ вече се опариха с опърничавата и едва ли ще й гласуват доверие, а и кой ще е онзи, който ще приеме да работи с нея, след като тя си спечели славата на болезнено кариеристичен политик!?

Но да оставим плановете на ГЕРБ, защото не те са обект на този наратив!

"…Може да идва всеки, който иска да ни пази, в това число и хора, които имат традиция от пет века да го правят", заяви Таско Ерменков. Популизмът тук наистина удари тавана, но това вече е традиция!

Не е допустимо вицепрезидентът на България да прави такива бомбастични изказвания в стил една популярна информационна агенция, защото пада нивото, не на агенцията, а на президентската институция! Вицепрезидентът е формален заместник на президента на страната, тя не е официален представител на държавата, тя е резервната гума, при това - с по-малък цолаж…, ако нещо стане с президента, тогава вицепрезидентът поема, иначе – гледа умно, ама само гледа/!/, яде черен хайвер, кокетно отпива бяло вино и се занимава с даването на българско гражданство, а не изземва функциите на действащия президент!


Иначе, когато някое надъхано вице вземе да се пъне като японски мотокар на баир, при това пред генералите, нещата изглеждат като в състояние на преврат. Генералите са подчинени на своя главнокомандващ, а това е президентът, не резервната му гума…! Хубав, лош, президентът ни е този, тогава вицето пее в оркестъра, ако не й отърва, прави като Блага Димитрова, Бог да я прости, която напусна поста при президента Желев…! Така се прави, когато си чистоплътен политик! 

Няма коментари: