събота, 13 февруари 2016 г.

ДА НИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯТ БЪЛГАРСКИ „ПАТРИАРХ” ЯКОВ…!!!

"Патриарх" Яков Български

"Митрополит" Марк ръкополага дякон. 

Гербът на новата ни "патриаршия"

България има нов „патриарх”, той се казва Яков или Иаков и е грък. Решил човекът да обяви Истинноправославна църква на България и хоп, самообявил се за патриарх български….! Всъщност, това никак не е странно. Неотдавна писахме за детето-чудо, епископ, което е само на 20-тина години. Е, същото това дете-чудо вече е Негово Високопреосвещенство Анхиалски митрополит Марк – има се предвид град Поморие….в България...!!!

Новият „патриарх” Яков дори ни е „отправил” едно рождественско послание за Коледа, по стар стил…! И него можем да видим на сайта на „Българската патриаршия”  от въпросната Истинноправославна църква. Новият „ни „патриарх” е криминално проявен в Гърция, правил е фалшиви сватби, като е регистрирал официално вероизповедание в южната ни съседка. 

Явно обаче е възникнал проблем, след като някаква жена е отишла до общината в Гърция за справка и е установила, че е омъжена за индиец, или пакистанец, пък тя не е….! Целта е била въпросният да получи документи за престой в рамките на ЕС. Сега въпросният „патриарх” български си е преместил „бизнеса” у нас, какво ли можем да очакваме…!?

В село Златосел, в Пловдивска епархия, в община Брезово, въпросният нов „митрополит” Марк-детето-чудо е ръкоположил дякон. Храмът е собственост на Пловдивска света митрополия…! Населението на селото е 213 човека. Интересно е, как митрополит Николай Пловдивски допуска такива разколнически безчинства на територията на неговата епархия!?

Скандално е наистина, че въпросният Яков решава, че е български патриарх. Логика - йокурлсун…тук логика няма, има само субсидии…!

Първоначално „патриарх” Яков е дякон на йерусалимския патриарх Ириней. Преди да стане български „патриарх”, е бил архиепископ на Атина и цяла Гърция. По-рано пък е бил епископ на Аделаида, Австралия. От тук именно му започва разколническата кариера. Прави си собствен Синод в разкол. Изпопревземат земното кълбо и си раздават титли.

Питаме, дали е толкова важно да се занимаваме с йогите и кой какво си бръсне, или не си бръсне, или е важно да обърнем внимание на това, че някакъв гръцки самозванец се титулува за „патриарх българки”, дори вече и във Фейсбук…!?!?!? Докато някой се е вторачил в йогите, които сигурно са много опасни за православието ни, но едва ли са толкова опасни, колкото някакъв нов „патриарх”, въпросният вече издига митрополити, отправя послания, вживява се в новата си роля…!

Винаги разколническите старостилци, поне в болшинството си, са в руска форма. Колкото са по-ултра, толкова е по-руска формата, което е характерно за тях, което е и интересен факт.

В Гърция въпросните „архиереи”, преди да решат, че са български такива, са извършвали фиктивни сватби, каква измама ще измислят в България и кога ще я реализират, докато митрополит Николай Пловдивски отново се занимава с йогите, както преди с Мадона, например…!

Във въпросното село Златосел има един български архимандрит-разколник-Севастиян. Той именно любезно им е предоставил храма, който е окупиран от Пловдивска епархия.

И така, след като някакъв грък, като в случая няма никакво значение, дали е грък, турчин или малтиец, си позволява да се самообявява за „патриарх” на България, то какво пречи, на който и да било да се провъзгласи, за каквото и да е!?

Е, на мен пък нищо не ми остава, освен да приключа тук с тази история и да се подпиша под нея с новото ми име:

Архиепископ на „Манастирски ливади”-изток: Мое Високопреосвещенство Венцислав Софийски! 

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: