понеделник, 28 септември 2015 г.

VIP-BROTHER: НЕВРАСТЕНИЦИ, ИСТЕРИЦИ И ПЪЛНИ КУКУВИЦИ!

Е, не можем да си затворим очите за явлението Луна и ако някой каже, че това не е медиен коментар, не знам…Няма как да не обърнем още веднъж, внимание на „Биг Брадър” и така наречените ни ВИП-персони, защото медиите са просто препълнени с коментари за това, което се случва там, особено поради факта, че този път „звездите” са наистина „звезди”, ама във всички смисли на думата, ако ме разбирате...!

Какво се оказа, луди, неврастеници, истерици, и пълни кукувици…, това са ВИП-овете ни, или поне голяма част от тях! Колкото до правото ни да ги коментираме, не, то не е право, нито привилегия, то е досадно задължение, защото в конкретния случай те са част от един медиен риалити формат.

Добре че беше това предаване, имено VIP-Brother, за да разберем, че една огромна част от така наречената представителна извадка от VIP-обществото ни са хора, които се интересуват единствено от кромид лук, домати, юфка и…май е това…!

Сякаш невидели шампанско, те си поръчват, все едно си поръчват минерална вода. Пушат и плюскат като за пред военна мобилизация! Ако беше обикновен сезон на Биг Брадър, да се опитаме поне да разберем, но това са все пак „випове”, хора, които са над материалните неща, а се оказва, че не е съвсем така…!

За да не влизаме в отегчителни подробности, няма да конкретизираме личностните прояви, една по една, но всички, които имат достъп до предаването сами виждат, как „виповете” се държат дори един към друг.
Да, и те са хора, ще кажете, но те все пак са „випове”, поне те искат така да бъдат възприемани. Ами защо тогава не се държат като такива. То не бяха изригвания, намилания, намеквания, натъртвания, кой каква сексуална ориентация имал, пък защо, пък кой с кого, кога, къде, дали е би, или може би…! Извинявам се, ама това е детинщина, която мултиплицирана по подобен начин може само да събуди усмивка на снизхождение.


Не е въпросът, дали „Биг Брадър” е медийно събитие, защото то безспорно е такова, след като медиите си запълниха почти цялото ефирно време сутрин именно с такива шоа като това, въпросът е, до колко това именно шоу демонстрира модел за пример и какво научаваме от него, а то е, че научаваме, но едва ли това ще се хареса на така наречените ни „випове”…! 

За sbj-bg.eu

Няма коментари: