понеделник, 7 септември 2015 г.

„ДВОЙНИЯТ” АРХИМАНДРИТ ХАРАЛАМПИЙ СТАНА ЕПИСКОП ЗА ВТОРИ ПЪТ…!?


Не не, не сте се объркали, става дума за същият този архимандрит Харалампий /Ничев/. 

Той беше архимандрит, напусна БПЦ, после пак се върна, отново стана архимандрит във Видинска епархия, а сега изглежда отново е напусна БПЦ и явно е станал „епископ” в разколническа Църква?
Съществуват три условни, основни лъча в Православието. 

Първият са така наречените поместни православни църкви, вторият  - това са старокалендарците, който се нарича Синод на противостоящите, воден от Калиник Атински. Третият лъч няма ясни представители, но изявени там са митрополит Ангелос Авлонски, митрополит Евлогий Милански и дори украинският патриарх Филарет. Нашите така наречени разколнци искат да са именно към този трети лъч в Православието.

Вяроятно именно към този трети условен лъч на Православието се числи и настоящият „епископ” Харалампий, който освен, че два пъти става архимандрит, сега вече и два пъти е хиротонисван за епископ.

След покаянието си, Харалампий беше наказан за 6 месеца. След това Видинският митрополит Дометиан възвърна архимандритскто достойнство на явно доста „шетливия” монах, който около изборите зае и силно политическа позиция в подкрепа на една политическа сила, естествено – печеливша…!

Интересно е да се отбележи, че викарният епископ на митрополит Евлогий Милански от Синода, където вероятно Харалампий Ничев за пореден път получава епископска хиротония, е схиепископ Авондий, който меко казано е имал странен начин на живот в Румъния. За него се твърди, че някога е бил с доста разкрепостено сексуално поведение…! Това ли е компанията, в която попада, явно по собствена воля, нашият някогашен двоен архимандрит, а сега и двоен епископ….?!

Кой като него, един архимандрит Дионисий в нашия роден Синод дори не можа да се докосне до епископската митра, а Харалампий таман два пъти си я наложи на главата…!

Питаме видински митрополит Дометиан, питаме и ръководството на епархията, в лицето на неговия викарий – не по малко скандално известният епископ Поликарп Белоградчишки, ако „епископ” Харалампий след време отново се върне в БПЦ, за пореден път, пак ли ще го приемете и до кога ще се въртите така…!? 

Ами следващият път той може да Ви се появи и с бяло було, в стил „архиепископ” Христофор Събев….тогава какво…ще го обявите за видински патриарх ли...?!

Ваше Светейшество, понеже няма как да Ви открием лично, за да коментирате това, питаме Ви от тук. Какво ще предприеме БПЦ по този казус? До кога ще се подиграват и с Вас, и с нас…?

1 коментар:

Анонимен каза...

Господине, писах Ви на ЛС във фейсбук по повод статията, моля обърнете внимание.