четвъртък, 28 юни 2012 г.

Собствениците в „Слънчев бряг“ се оплакват от хаос в зареждането


Снимка: nessebar-news.com


Заради часово ограничение

Венцислав Жеков

Сериозни затруднения срещат собственици на хотели, заведения, търговски обекти в курорта Слънчев бряг. Те обявиха, че имат редица проблеми в работния процес. Като причина за това е въведеното от ръководството на „Слънчев бряг АД„ часово ограничение за зареждане на обектите им. Според собствениците ограничението  не е облекчило положението в курорта, а на практика е създало повече затруднения.
Проблемът се изразява в това, че някой е решил, че фирмите-доставчици могат да влизат в комплекса от 10,00 ч. От това страда сутрешното зареждане и ние не можем да си подготвим кухните в обектите. На някои места не може да се достави на време и спалното бельо, което се пере във външни перални. Това каза специално за klassa.bg Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в курортния комплекс„Слънчев бряг”. Тя посочи, че с тези ограничения за зареждане не могат да се доставят на време пресни плодове и зеленчуци за закуска, защото между 7,00 ч. и 10,00 ч. влизането на фирмите-доставчици в комплекса е забранено. В 10,00 ч. всички доставчици пристигат на куп и се получава едно стълпотворение. Нашият персонал не може да обработи продуктите в рамките на 15 мин., защото доставчиците бързат за следващия обект, заяви Иванова. Според нея, проблемът може да се разреши, като отпаднат ограниченията за зареждане на обектите. Не може в такъв огромен комплекс, със стотици обекти да има ограничения на часовете за влизане. Това е единственият начин. Аз не зная, кой умник е измислил този час, но именно в 10,00 ч. всички туристи тръгват на плаж и точно тогава се получава най-голямото движение в комплекса, каза още Иванова.
От съюза са изпратили писмо до министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, в което са обяснили, че ограничителните действия в комплекса са незаконни. Действията на „Слънчев бряг“ АД се определят като рекет. Събират се едни пари, които отиват в една външна фирма, коментира председателят на Съюза на собствениците в курортния комплекс„Слънчев бряг”.
Може да се зарежда през нощта, но доставчиците тогава не идват. Нашият персонал също не иска да работи нощен труд, нито при такова напрежение. Хората просто искат да напускат Ние работим на ниски цени, но ниските цени се постигат само с разумно управление на разходите, отбеляза в заключения Иванова.

Няма коментари: