вторник, 19 юни 2012 г.

МОСВ връчи награди в кампанията „Зелена България“



Заслужени призове

Венцислав Жеков

Награди за „Зелен бизнес” от националната кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” бяха връчени от министрите Нона Караджова, Симеон Дянков и Делян Добрев. Малките компании демонстрират, че не е необходимо да си голям, за да мислиш в посока на опазване на околната среда и да правиш повече от това, което те задължава законодателството. Това каза преди да връчи наградите на малкия бизнес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.
Когато се присъединявах към това правителство си поставих две теми, които бяха чисто зелени. Едната беше да се спре пушенето на обществени места, втората тема беше да се ограничи ползването на полиетиленовите торбички, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.
В категорията за голям бизнес министърът на околната среда и водите Нона Караджова връчи отличие на "Асарел Медет" за програмата за залесяване и ликвидиране на нерегламентирани сметища. На второ място в класацията е "Глобул" с проекта си "Глобул Грийн" а на трето "Елаците Мед" с програма за залесяване. Вицепремиерът Симеон Дянков награди победители за среден бизнес. На първо място в тази категория е класирана "Арома" АД, на второ - "Вест ТВVTV/", а на трето - "Мултипринт" ООД. Церемонията се състоя в резиденция „Лозенец“.
Комисията, която класира проектите е независима от МОСВ. В нея влизат експерти и известни личности. Комисията е водена от четири критерия-проектите и инициативите да са на компанията, която кандидатства за приза, да не произтичат пряко от предметът й на дейност, да бъдат изцяло финансирани от нея и да имат мащабност и дългосрочност на въздействие.




Няма коментари: