понеделник, 25 юни 2012 г.

Доближаваме 90% от изпълнението на „Дунав мост-2“


Снимка: segabg.com

Икономика

Срок до края на 2012 г.

Венцислав Жеков

Доближаваме 90% от изпълнението на „Дунав мост-2“, както на моста, така и на инфраструктурата. Това означава, че до края на годината мостът ще бъде завършен. Зависими сме от метеорологичните условия, защото финалните строителни дейности ще бъдат асфалтиране и изолации, които изискват определена температура, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.
Проверяват абсолютно всички типове автобусни превози. В сравнение със същия период на миналата година, според статистика, санкциите, които сме наложили са със 17% повече, което е с над 5 млн. лв. Има по-засилени проверки на автобусите, които пътуват до морето. Това което зависи от нас, заедно с колегите от КАТ, се извършва, увери министърът.
Изключително добре се отразяват ограниченията, които въведохме за движение на тежкотоварните автомобили не само в празничните дни, режим който стартира през миналата година, допълни Московски. В тези високи температури, според него, наистина е добре да бъде ограничено движението, за да може да се пътува по-спокойно.

Няма коментари: