вторник, 18 август 2015 г.

КОЛКО Е ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗВАДКАТА В BIG BROTHER?

Вече си имаме 100% натурален Big Brother. След няколкогодишно прекъсване, отново имаме „обикновен” сезон на реалити формата. Какво обаче ни представя той!?
Физически облагородени, морално ощетени и сексуално озадачени…! Така с няколко думи можем да определим една огромна част от така наречената „представителна извадка” на обществото, в настоящия Big Brother.

До колко именно това е огледалото на съвременното ни социално съществуване?

Имаме си някакво жалко подобие на „мъжкия” вариант на куклата Барби – Кен, което откровено плаши и с визията, и с поведението си, имаме класически „селски бек”, нахален „гларус”, почти сенилен „имбецил” и силиконово подобие на „птеродактил", ъпгрейтнат с кило и половина филър и около литър - хиалуронова киселина…!

Ако това е отражение на обществото ни днес, значи наистина сме загазили…! Социалните мрежи са препълнени с отрицателни коментари, голяма част от които са в стилистиката на откровената сатира, граничеща с хумористична гавра.

Това е формат, който се гледа и от подрастващи тийнеджъри. Тук се формират модели, обекти за подражание. Именно това е страшното, защото примерите са умопомрачителни: нескопосано гримирано подобие на мъж, сексуално дезориентиран екземпляр, остри характери, които са проява на съвсем натурална простащина и липса на елементарно възпитание. Това са само част от възможните модели за подражание. А това е „жива материя”, която „възпитава” по възможно най-директния начин – непосредствено.

Сякаш ни се внушава, че да си нетърпим към различното, да си краен в оценките и да държиш като магаре на мост само и единствено на своето мнение, е личностна ценност, която те превръща в положителна фигура…! Да, ама не, както казваше един известен журналист!

Предстои ни да видим сблъсъкът на така наречените „характери”. Както изглежда, ще станем живи свидетели на битки, в които обилно ще хвърчи силикон, екстеншъни – тип „найлонов изкуственяк”, перхидролени къдрици на измислени девици…!

Е, този път май ще стане „весело”…!


Явно тази година екипът на риалитито е заложил на скандала, а както знаем и от практиката, който сее скандали, жъне – вулкани…., а това вече ни го обеща и един/една от участниците…! 

За sbj-bg.eu

Няма коментари: