сряда, 1 април 2015 г.

КОМИКИЛИЙКС: ВЕНЦИСЛАВ ЖЕКОВ Е НОВИЯТ ШЕФ НА ДИРЕКЦИЯ ПО ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯТА ПРИ МС


Първоаприлско....!!!

Правителството взе решение за нов шеф на Дирекцията по вероизповеданията  при Министерски съвет да назначи журналиста Венцислав Жеков.

Жеков стана известен със своите публикации в няколко сайта, вестници, списания, книги и в личните си блогове. Позицията му винаги е била категорична и вероятно това е наклонило везните, властта да реши именно той да оглави звеното.

Първите действия на директора Жеков внесоха смут, защото той уволни половината митрополити и назначи йеромонаси за епархийски архиереи.
Епископите на разположение на Синода бяха изпратени да сеят домати сорт „Стара мечта”  в софийското равно поле.

Троянският манастир отново е отворен за поклонници и най-сетне е събрано ново монашеско братство, след като обителта се подвизаваше като регионален  хостел за следобедна „почивка”, под името - „При кака Сиса и буля Василиса”…!

Връща се старият календар. Празниците стават отново празници, щото тази година Тодоров ден се оказа, че не е на Тодоров ден.

Директорът на вероизповеданията Жеков е обещал да освободи почти всички игумени, които действат в момента. Манастирите ще бъдат ръководени временно от председатели на църковните настоятелства по места – леля Сикя, баба Вуна и кака Куна.

Със своя разпоредба, новият директор на вероизповеданията Жеков е забранил епископи и монаси да ползват каляски, файтони и друг такъв тип превозни средства, особено в нетрезво състояние и особено епископи, както и е забранен сексът между монаси и на монаси със същества от женски и друг неопределен пол, в автомобили, влакове и самолети, предвид вече съществуващи прецеденти,… най-вече в автомобили и файтони – тип королевни каляски…!

Забранява се също така монаси да приемат дарения, които са по-малки от 1000 лв., щото няма да се излагаме, я…!

Откриват се нови епархии – Гормазовска, Краводерска, Чуйпетловска и Подгумерска, под юриспруденцията на  новосъздадената Карлуковска архепископия в рамките на БПЦ-то на халтурата.

Новите епархии се поемат от митрополити с псевдоними – „леля Поли”, „кака Диониса”, „мама Наси” и „чинка Макси”. Архиепископ става отец Натиктакий!
Следващата стъпка на Жеков е да обяви нов църковно-народен събор, на който да се приемат нови правила за избор на патриарх, щото самият директор на вероизповеданията да приеме обръщението „Негово Светейшество”, като стане и цивилен Български патриарх, а по-късно, при нов Вселенски събор и  - „Негово Всесветейшество”, като поеме функциите и на граждански Вселенски владика на Православието, архонт и първоаприлски мастодонт…!


Междувременно НЕК обяви, че има известни проблеми с електроснабдяването в кв. „Манастирски ливади” в София, защото явно някой е бръкнал в контакт и след обилно електрошоково къдрене, се изживява като нещо, дето не е и няма и да стане /слава Богу..!!!/…! ;-)

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: