сряда, 29 април 2015 г.

ДЕСАНТ НА АНЦУЗИ В НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ!

Страшно е, когато полиция стои на входовете и изходите на студията на телевизия. Грозно и страшно е…!

Това се случи пред ТВ7, полицаи, които прогресивно се увеличаваха, съдействаха на съдия-изпълнител за да СПРЕ една национална телевизия. Списъкът за изземване на техника беше едно, но целта беше да се започне със сървърите, които бяха на много по-задни позиции в този списък, именно, за да бъде преустановено излъчването на телевизия ТВ7.

Събитията силно напомнят действията на журналистите от радиото в Чехословакия, през 1968 г., когато държавата е нападната от войски на Варшавския договор. Едно по едно студията спират излъчване и накрая радиото заглъхва, под напора на идеологическата агресия.
По непотвърдена информация обискът в ТВ7 и НЮЗ7 се извършва на основание на съдебен спор. Квесторите на КТБ са поискали от СГС да бъде иззето имуществото на ТВ7, но СГС се произнася, че това е национална медия и не може да бъде конфискувано имущество. Преди дни вече синдиците на КТБ обжалват решението на СГС и правното основание за днешната акция в медията е периодът именно на това обжалване.

Дори и да има правно основание за действие на съдия-изпълнител, едва ли това е най-подходящият начин, за да се извършат подобни законови мероприятия.
Не е нормално в една демократична държава, в 2015 г., полиция да варди входовете на една частна национална телевизия, не е нормално докато се излъчва пряко предаване, полицаи да се разхождат из студиото…това не е свобода на словото, това е агресия, от където и да се погледне!

Тук не говорим за това да осуетяваме действията на съда, тук става дума за подход, за мярка, за специфика на действие.

Не е нормално така да се третира една телевизия в една правова държава, просто не е нормално…!


И за да се върнем към началото, не момчетата в анцузи са виновни за това, че се изнася техниката на една национална телевизия, те просто са хамали. Виновно е „анцунговото мислене” на някои, които мислят, че в ХХІ век може да се влиза в една национална телевизия, като слон в стъкларски магазин….! 

За sbj-bg.eu

Няма коментари: