понеделник, 2 юни 2014 г.

Отец Силвестър Янакиев: 70% от монасите са хомосексуалисти. Троянският манастир е с 20-годишна хомосексуална история.


Снимка: new.sliven.net

„Не може само в БПЦ, в манастирите да има по двама, трима, четирима монаси, от които 70% да са хомосексуалисти. Това е единствената православна църква в света и по това сме на първо място. Манастирите са педерастко средище, а не място за спасение, за утеха, както е в Румъния, в Сърбия, в Македония, Гърция, Русия, Грузия, навсякъде. Ние сме патологичен случай”, смята сливенският отец Силвестър, който стана известен с инициативата за „изчистване на църквата от гейовете”. „Гнусните педерасти обезславят Църквата. Гей-мафията съществува и тя е явно доста по-голяма, отколкото си мислехме”, уточни за фейсбук-групата „Православни новини” отец Силвестър.

Отецът твърди, че ако се изфабрикува нещо срещу него, което да е смущаващо за Църквата, той ще поиска да бъде запретен от служба докато не се реши проблемът. „Ако намерят начин да ми свалят расото, това ще ускори процеса на обезпедерастяването на манастирите. Като клирик имам доста други ангажименти към Църквата, ако не съм свещеник, ще мога много по-усърдно да се занимавам с тази дейност. Просто сега не мога да прилагам разни методи в работата ми”, заяви сливенският отец.

Той посочи, че не държи да остане свещеник, ако това не е угодно за Църквата и се окаже, че за нея „е по-угодно да си държи педерастите”, той може „да копае”.

Според отец Силвестър, хомосексуалистите в Църквата се насочват точно към места, където да са по-добре платени. Това, според него, се дължи на самата „патология на педерастията”, защото, когато вече не могат да си намират партньори, те плащат за това и заради това им трябват много средства.

„Едно от свойствата на този вид заболяване е огромното лицемерие и лъжливост. Те са способни да се закълнат във всичко свято, не признават нищо свято, освен своята страст. Това го показват разследванията, които имаше в Троянския манастир”, смята отецът.

Според него, явно на клириците и митрополитите им е угодно да има педерасти в Църквата „и да са на видни места, и да Ви пипат децата, и така натакък. Аз съм единственият, който последователно и целенасочено се занимава с това, да ограничи този проблем”.

„Троянският манастир е с 20-годишна хомосексуална история. Сега е време тя да бъде прекратена. След това ще преместим усилията си в друг манастир. Нямаме ресурси, ние не сме богати като педерастите”, твърди отец Силвестър.

„Това, което ние се опитахме да направим е да помогнем на Църквата, там, където най-трудно се действа, тоест – в ставропигиалните манастири. Ако на предстоящата сесия на Св. Синод, той подкрепи решенията на сегашния игумен на Троянския манастир, за обвинените в хомосексуализъм клирици, те ще бъдат махнати от манастира”, заяви за „Православни новини” отец Силвестър Янакиев – духовен надзорник на Сливенска епархия.

По думите му, ако Синодът подкрепи нициативата им, те ще продължат и след това.


„Когато някой се изтипоса в медиите, трябва да се направи разследване, дали клипът е автентичен и дали по него не е пипано нещо. Тогава трябва да се вземе становище и това трябва да стане от страна на митрополита, игумена на манастира и хора, които той посочи. Има клипове от Басарбовския манастир, има и едни скрийн-шотове на още един монах от неговия facebook”, уточни отец Силвестър. 

За фейсбук-групата "Православни новини"

4 коментара:

Porthos (arbiter elegantiarum) каза...

А Силвестър поиска ли разследване на клиповете с о. Кирил, преди да прати биячи при него о отците Пахомий, Филарет и Августин, че сега ни говори колко било важно за клиповете от Бесарбово да има пъвро разследване? Лицемер. И защо твърди, че няма пари, ние знаем за фирми и бизнесмени, крупни, занимаващи се с търговия с имоти, които с хиляди му подаряват. Лъжец, крадиливо сливенско тарикатче е Силвестър.

Анонимен каза...

Ей, пиянде, на всяка манджа мерудия си. Понеже о. Силвестър ти натри носа и сега не можеш да мирясаш. 100 статии в порнографския си блог посвети на него, отмъстителна въшко такава

Анонимен каза...

Портосчо, "Документите", уличаващи о. Силвестър са също толкова достоверни, колкото "доказателствата" ти с "убийството" на дядо Кирил. Нали виждаш колко хора се връзват на глупостите ти - в. ШОУ и АФЕРА. Евалла!

Porthos (arbiter elegantiarum) каза...

Лайнарчо, под ръка ми е данъчна декларация на жена му, а в-к Шоу е със 150 000 тираж и зам. главната му реда. е с награда "златно перо" от съюза на българските журналисти за разследваща журналистика, тъй че, си определяйте стойностите и мерете популярността в компанията, не коментирайте пред хора, защото се излагате.