петък, 13 юни 2014 г.

Оправдаха троянски архимандрит по дело за шофиране в нетрезво състояние


Снимка: mitaka-photo.blogspot.com

Съдът оправда архимандрит Г.Л. От Троянския манастир по ефективната присъда от второто дело срещу него, по което беше обвинен в шофиране в нетрезво състояние. Според запознати от Орешака – селото до Троянския манастир, съдията се смилил, защото видял, че монахът е сакат, бил с патерици. На другият ден обаче, според очевидци, той хвърлил патериците.

Миналата седмица имало нов скандал с мъжа на П., която е спрягана за любовница на архимандрит Г.Л. Въпросният съпруг И., за когото се говори че пребивавал в затвора по обвинение в убийство, вдигнал голям скандал пред манастира и поискал среща с игумена, за да му обясни, че въпросният монах имал отношения със съпругата му.

В селото са възмутени, защото до сега, каквито и да са били монасите в манастира, винаги са ги уважавали и никой не се е държал лошо. Според хората, архимандритът ходел само с освидетелствани жени и по този начин се възползвал от тях. Предишната му любовница, също била прибрана в психодиспансер.

Последната надежда на хората от Орешак е архимандритът все пак да бъде отстранен от манастира, който напоследък придоби скандална слава със саморазправата на ултранационалисти и игумена с братството, като при това един от монасите почина.
Въпросният архимандрит Г.Л. е заплашвал и 14-годишно дете от селото, за което е била сезирана полицията в Троян. Той е бил предупреден да не се занимава със семейството. Въпреки това, похотливият архимандрит е заловен да шофира в нетрезво състояние, отнета му е книжката, а на следващия ден отново е заловен да шофира и отново в нетрезво състояние. Тогава е осъден по бързата процедура.

Въпреки големите скандали напоследък, особено след убийството на пътя на Паоло от Стара Загора, съдът е счел, че въпросният архимандрит, не носи наказателна отговорност за това, че пие и кара...! Хората от Орешака се чудят, как ще живеят и как ще обясняват на децата си, че в България има справедлив съд, ако по улиците се разхожда човек, който два пъти е залавян да управлява МПС в нетрезво състояние и е оправдан, защото бил с монах-патерици...!

Няма коментари: