петък, 20 юни 2014 г.

ОЧЕВИДЕЦ ОТ „АСПАРУХОВО”: НЕ НИ СЕ МИСЛИ, КАКВО ИМА ПОД ОТЛОМКИТЕ


Снимка: hashtag-bg.com

„До момента това, което знаем е, че 10 човека са удавени, но има много безследно изчезнали. Много дървета и коли са натрупани на купчини и това изисква много време, за да се разчисти, а отдолу какво ще намерим, не искам да си мисля…!, това каза по телефона за novinite.bg Ивайло Георгиев – очевидец на трагедията – жител на варненския квартал „Аспарухово”.

Той допълни, че е цяло чудо, че сме се свързали, защото телефоните нямат обхват и почти никой не може да се обади. Според очевидеца, масово хората не са отишли на работа, някои, защото не са могли да излязат, други, защото трябва да отводняват къщите си.

"В кв. „Аспарухово” няма ток, защото са съборени стълбове, авариите са много големи и не се очаква скоро да пуснат тока. Пътищата са изринати, дори на места асфалта е вдигнат от водата и реално няма пътища в квартала", посочи Георгиев.

„Две къщи под нас са под вода. До вторият етаж е нанесена кал и всичко е наводнено. Ние сме на високо и не сме пострадали, но тези, които са в ниското, имат сериозни поражения по къщите и пристройките”, каза още за novinite.bg Ивайло Георгиев.


Вижте видео кадри от Варна във фейсбук страницата на НовинитеБГ.

За novinite.bg

Няма коментари: