вторник, 24 юни 2014 г.

Епископ Сионий почти „стана патриарх“...!


Снимка: vidinskamitropoliya.com

Игуменът на Троянския манастир, Величкият епископ Сионий почти „стана патриарх“ защото обитава патриаршеския апартамент в обителта, съобщиха близки до „Православни нови“, бивши служители на манастира.

Новият „манастировладелец“-църковен феодал вече е успял да уволни секретаря, шофьора, домакина, счетоводителя и на практика единствените, които остават в манастира от предишните са само чистачките и готвачките.

Интересно, дали гореспоменатите - секретарят, шофьорът, домакинът, счетоводителят също са „педерасти“, /простете за думата, но само тя пасва на този тип административно поведение!?/. Интересно, дали дядо Сионий и в тези свои вече бивши служители е видял нещо, макар и мъъъничко „хомосексуално“, та ги е натирил така, както прогони монасите по-рано, които нарочи за „педали“...!

Затворени са и манастирските магазини, като остава само един, който познайте от кого ще се зарежда с църковни стоки...да, познахте...от близък свещеник, който е от Сливенска епархия...!

Ремонтите, които е предприел игуменът направо крещят за вечност, сякаш там няма да пребивава за известно време в тление един монах, какъвто е и епископът, а ще се настанява не кой да е, а самият син на император Лъв VI и Зоя Карбонопсина - Константин VІІ Багренородни...!

Кому е нужна тази пищност и разточителна изящност, защо са тези ремонти, защо се премахват стени от игуменарницата...? Там руски балове ли ще се провеждат, та е необходимо такова огромно пространство на игумена, не е ясно...! Ясно е обаче, че му трябва пространство, за да се развихри и той го прави.

Първом, за един месец изядоха едно стадо агнета, гастрономически ликвидираха и едно теле. Това е много по монашески, нали..!? Ако все още е останало нещо от манастирското вино и ракийката, едва ли е в големи количества, защото новите властимащи в Троянския манастир освен, че добре похапват, трябва и да прокарват жилавото агнешко с нещо..., а водата, както знаем , е само за миене...!


До къде ще стигне Сионий, преди на Негово Високопрпеосвещенство Гавриил Ловчански да му писне, че „да подпали чергата“ и на Негово Светейшество...? До тогава, дали ще остане нещо от манастирското стопанство, напитките, и дори от стените на манастира...? 

За "Православни новини" 

Няма коментари: