вторник, 6 февруари 2018 г.

КОЙ ПОДКРЕПЯШЕ И КОЙ НЕ ПОДКРЕПЯШЕ „КАУЗА ПЕРДУТА“ ВЪВ ВИДИН…!?!?!?

Преди няколко години гръмнаха така наречените гей-скандали в Троянския манастир. Така или иначе очевидно те бяха инспирирани и подготвени, че и проведени от вътре, от духовници, които бяха заинтересовани да има такива скандали. Тогава изгониха няколко монаси, на практика разбиха братството на манастира и настана уж привидно спокойствие.

Впоследствие се установи, че за един от монасите, от където тръгнаха така наречените скандали е била изградена цяла постановка с участието на един човек от ромски произход, който тогава твърдо отрече да има, каквото и да е отношение към който и да е от монасите във Видинска епархия, защото се говореше, че именно архимандрит от там стои зад подготовката, реализирането и алчната консумация на резултатите от скандалите в този ставропигиален манастир. Това беше заявено в предаването „Господари на ефира“, от където тръгна и сагата.

Така и ние приехме тези твърдения, макар да знаехме, че истината е по-различна. Днес в социалните медии излезе информация и снимки на същия този човек, който „накисна“ първия монах от Троянския манастир и същият този, който очевидно има нетрадиционна сексуалност, защото иначе какво прави в общение с „греха“, както сам го демонстрираше в скайп-разговора с монаха, сега се инициира в подкрепа на един от кандидатите за митрополит на Видин, който обаче не успя в изборите.

Питаме се, това случаЕност ли е, същият този, който „накисна“ монаха от Троянския манастир, който „накисна“ по-късно и още един монах, та същият този днес да има очи да парадира в подкрепа на един кандидат за митрополит на Видин, за когото се предполага, че вероятно е подпомагал по някакъв начин въпросния в „мокрите“ му поръчки, а дали пък и не ги е поръчвал самият той…!?

Всички се досещаме, за кой бивш архимандрит и неуспял кандидат за митрополит на Видин става дума, всички се досещаме и за кой изпълнител на "мокри поръчки" говорим.... 

Ако това е същият човек от репортажа на Мартин Карбовски, от където е и единият скриншот, с участието на един от троянските монаси - първата жертва, та ако този човек е същият от протестите в полза на един от неуспелите кандидати за митрополит на Видин, то тогава, какво излиза, че въпросният неуспял кандидат, вероятно стои зад скандала в Троян от преди няколко години.

Иначе защо същият изпълнител на „мократа поръчка“ в Троян, който уж не познавал въпросният неуспял кандидат за видинския престол, сега го подкрепя…!?

Ако двамата не се познават, тогава, чий го търси този на протест в полза на другия - слачаЕност..., едва ли!? И още нещо, кога стана толкова "вероющ" въпросният изпълнител на „мокри поръчки“, та застана от страната уж на правдата в църквата, подкрепяйки един на практика аутсайдер в тези избори…!?!?!?

Такива въпроси се въртят в пространството, а когато се съпоставят снимките, приликата наистина е потресаваща, по-важно е обаче, как двама души, които уж не се познават се оказват от една и съща страна на барикадата днес…!? Е, утешението е, че са от към губещата страна, както впрочем винаги са били, защото манипулациите и всяването на страх и заплахите, не могат да са печеливши, няма как да стане просто…!!!

Това обаче е показателно за това, кой кого подкрепя и кой, какви връзки има, както и кой, кой е в БПЦ, защото е много интересно да се наблюдава, как в един момент мишките изпълзяват от леговищата си и си показват малките червени задничета, които са доста употребени за нечисти цели, …то няма и как да са чисти, де…!

Просто гледайте и сравнявайте, а изводите идват сами, неизбежни са точно толкова, колкото са жалки "героите"…! 

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: