сряда, 8 юли 2015 г.

ВИСОКОТО КРЪВНО И НИСКАТА ЗАХАР КАТО ПРИЧИНА ЗА ИГНОР НА МЕДИИТЕ!

Задържаха певицата Жана Бергендорв, веднага се появиха съмнения, че в дома й били открити наркотици, пък тя била под влиянието на опияти, пък имало битов скандал, но така и не стана ясно, какво е станало. Екипи на медии се оказаха, както си е редно, пред столичното Първо РУП, но докато излизаше от там, Жана не обърна никакво внимание на чакащите я журналисти, профуча с физиономия на ледената царкиня покрай тях и се потопи в уютната анонимност на една линейка!

Странно е, как хора, които отдавна са обект на медиен интерес, когато не им отърва да са пред камерите, преминават покрай тях, сякаш не ги забелязват. Игнорират медиите до такава степен, че все едно те просто не съществуват. Пренебрежението е твърде странно, при положение, че именно благодарение на същите тези медии „звездата” е станала такава…!

Това е един проблем, който е характерен, разбира се, не само за нашите географски ширини, но предвид емоционалността на южните нации, сякаш тук  е доста по-силно изразен.

Добре, разбираме, че понякога човек има лични проблеми, например спор за попечителство на дете, както изглежда е в случая, разбираме, че понякога има и лично пространство. Само че, когато си публична личност, когато си известен не само с това, че си известен, или дори и само с това, не е приемливо да игнорираш по такъв директен, безцеремонен и напълно необясним начин медиите, които са дошли заради теб. Защото те не идват, само когато ти искаш, а и когато има какво да те попитат…!

Пак казваме, медиите не проявяват личен, нездрав интерес към дадената „звезда”, това е интересът на обществото към нея. Ако обществото няма интерес към дадена „звезда”, то и медиите няма да я търсят. Жана Бергендорф е популярна личност именно благодарение на медиите. Това, че няколко журналисти са й застанали диван-чапраз да я чакат, за да  попитат за нейната версия и обяснение на ситуацията, не е защото тези хора си нямат друга работа. Те са там, защото те са я направили известна, защото тя е „звезда”, благодарение на тях, а това все пак им дава известно основание да я потърсят лично, когато има нещо, което тя може да изясни най-точно!

Обяснението беше, че имала високо кръвно и ниска захар! Разбира се, че е възможно и разбира се, че човек се притеснява в такава ситуация, но това не може да е оправдание за пълния игнор на рутинното медийно присъствие.

Няма да попитаме, как високото кръвно и ниската захар не се проявиха, когато медиите бяха желани и търсени, преди…!?!?!? Няма да попитаме,…но си го мислим…!

А иначе, дано няма проблем със здравето, дано всичко е добре и дано родните ни „звезди” се позамислят, че небосклонът, на който са „звезди” е твърде ограничен, за да се преструват на „холивудски съзвездия”…! 

За sbj-bg.eu

Няма коментари: