сряда, 15 юли 2015 г.

ПАПАРАШКА СНИМКА „БАСТИСА” ЗАМ.-МИНИСТЪР

Заместник-министърът на туризма Надя Маринова беше освободена от поста си, заради публикувана в информационен сайт снимка, на която въпросната спи, или се е подпряла на стола. Обяснението: „Уволних зам.-министъра на туризма Надя Маринова, защото спи пияна в бар”…!

Работата на медиите е да пишат за всичко, както и да снимат, когато и където преценят, че това ще предизвика обществен интерес. Една заместник-министърка, която е в нощен бар, особено ако е заела някаква по-„екзотична” поза, определено е предизвикателство за папараците! Не медията обаче е виновна в случая.

Фотографът на въпросния сайт е намерил „находка” и разбира се се е възползвал. Не са нарушени правата на никого, защото въпросната дама се е намирала на обществено място, още повече, тя е трябвало да знае, че е възможно да бъде заснета.

Не тук обаче е проблемът. Проблемът е в това, че Маринова е била освободена, на основание на една снимка! А от къде е ясно, че тя „спи пияна в бар”, на снимката дрегер ли има, който показва, че въпросната е била пияна…?! Ами ако тя просто се е подпряла, не защото е пияна, а защото просто е уморена, примерно, пък дори и да спи, това не означава непременно, че е пияна…!?

Нима на никого от нас не се е случвало да попадне в нощен бар, да пие едно, две, или дори три питиета…?! И ако недай Боже се подпрем някъде, …какво.., това ни прави хронични алкохолици ли…!?!?!?

Разбира се, че обществените личности трябва да са бдителни, защото винаги е възможно да попаднат пред фотообектива искат, или не искат. Те са задължени и да пазят поведение, защото представляват институция. Само че, когато някой е уличен в непристойно поведение, каквото е „спи пияна”, преди да се действа като слон в стъкларски магазин, все пак е редно да се провери, дали пък случайно заместник-министърът не е бил пиян, или пък е бил, въобще – каква е ситуацията…!


Най-лесното е да бъде уволнен някой, особено когато е на висок пост. С това се показва, че ето на, правим нещо, уволняваме, значи действаме, отчитаме дейност. Оправданието „Така ми казаха. Какво да направя?”, звучи по детски наивно…! 

За sbj-bg.eu

Няма коментари: