сряда, 29 юли 2015 г.

ДА НАЕМЕШ ИСТОРИЯТА…, НО НА КАКВА ЦЕНА…!

Тези дни гръмна скандал, как бизнесмен наел Античния театър в Пловдив, за да си прави частно парти…! Голям скандал, голямо нещо и всъщност, наистина е скандално. Античният театър не е регионален атракцион, за да може всеки да си прави там, каквото си иска! Именно по тази причина забраниха неотдавна и венчавките в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”, която някои наричаха „храм-паметник”, а тя си е просто храм, най-големият на Балканите и един от най-красивите.

Питам се обаче, защо, когато Митко-Пайнерът поиска да направи концерт на същото място, защо не му разрешиха, защото това било „чалга”, а сега, когато един бизнесмен поиска да си празнува 50-годишнината на Античния театър, явно е получил разрешение, само че с времеви ограничения?

Каква е разликата между така наречената „чалга” и същия тип злоупотреба, когато някой иска да си отпразнува лично събитие на такова историческо място?

Мисля си, когато ми дойде времето и аз да празнувам 50 години, вероятно ще се опитам да си наема Народния театър „Иван Вазов”, или поне бившия царски дворец в София…!

„Много съм изненадан от големия интерес на медиите. В събитието не виждам нищо нередно. Извинявам се за причиненото неудобство. Не сме направили нищо нередно”. Това каза в „Здравей, България” по Нова телевизия бизнесменът Георги Самуилов, който нае Античния театър в Пловдив.

Хубаво е поне едно нещо в цялата работа – че бизнесменът се извини…, което си е събитие…! Иначе, да са му е честити на г-н Самуилов и 50-годишнината, че и 25-годишнината на фирмата му! Явно е добър бизнесмен, след като само на 25 г. вече е имал фирма и все още бизнесът му върви, след като може да си позволи да наеме дори Античния театър…!


Може би трябва все пак да му обърнем внимание, че когато, дай Боже, празнува 100-годишнината си, трябва да внимава, къде ще отбележи събитието, не за друго, но за да не е изненадан отново от интереса на  медиите…!  

За sbj-bg.eu

Няма коментари: