неделя, 25 май 2014 г.

Росица Янакиева: Отношението на ръководството на БСП е високомерно


Снимка: БГНЕС

 „Високомерно е отношението на ръководството на БСП. За мен беше доста странно някой да самоизключва някого и накрая хвърля вината върху него, за това, че не се е представил добре. Звучи доста нелепо!“, каза пред novinite.bg Росица Янакиева от движението на Георги Първанов „АБВ“.
По думите й, един политик има право да бъде такъв, когато има верни критерии за самооценка и за това, колко полза и колко вреда нанася на формацията. „Това е право на негов личен избори право на ръководните органи на партията да преценят, какво е необходимо да се прави, или да не се прави“, каза Янакиева по повод политическото бъдеще на лидерът на БСП и на европейските социалисти Сергей Станишев.
Според нея, необходим е сериозен анализ, за това, дали може правителството да управлява държавата. След показаните изборни резултати, Янакиева смята, че предсрочните парламентарни избори за национален парламент, са по-близо.
Предстои да се направи сериозен анализ, но определено „АБВ“ е проект с дългосрочна перспектива, каква ще бъде точно формата, дали ще става партия, или не е въпрос на решение, но една от целите на този проект е участие в следващите парламентарни избори“, посочи Янакиева.

В отговор на въпрос от novinite.bg, дали резултатът на „АБВ“ на евроизборите ще се повтори и на едни национални избори за Народно събрание, Росица Янакиева посочи, че „по този вот са се произнесли малко по-малко от 30%, тоест около 70% от избирателите не са участвали. Различни са изборите и имат различен характер и послания. Аз лично нямам спомен в годините на прехода, за национален парламент да са гласували 30%“. 

За novinite.bg

Няма коментари: