петък, 2 май 2014 г.

В памет на архимандрит Августин


Снимка: www.24chasa.bg

Само преди дни погребаха архимандрит Августин от Троянския манастир. Сега обаче се сещам за скечовете, които докарваха доста добър рейтинг на едно вечерно шоу на един известен шоумен. Там „баба Гуси” беше почти постоянен персонаж. Е, това ли беше целта, да докараме един възрастен и болен монах до тук, да си отиде внезапно, защото някой трябвало да си пълни предаването със смешки?!

Каквото и да е било, то вече е минало, човекът си е отишъл. Изключително грозно, тъпо и арогантно беше заглавието, с което „съобщават”, че „Баба Гуси си отиде!”…. Човек трябва да има малко морал, поне мъничко, особено когато пише публично! Все пак говорим за човек, говорим за покойник, говорим за монах…! Нека поне в смъртта да оставим човека на мира, да се упокои душата му и да си иде, без повече насилствен хумор, убийствен, в пълния смисъл на думата, сарказъм и напълно безвкусна празнословесна еквилибристика!

Не стига това, ами дори му объркаха снимката на починалия архимандрит Августин. Вместо неговата, сложиха снимка на йеромонах Кирил, което е не просто непрофесионално, но безчестно, отвратително и просташко! Това стана в един регионален сайт, на когото не прави чест!

Мисля, че когато човек почине, трябва да се отнесем с уважение към смъртта! Като ще пишем за някого, нека поне да се осведомяваме, кой кой е , за какво се бори и поне как изглежда!


Светла му памет на архимандрит Августин, човекът наистина се отърва и дано сега е на по-хубавото място, в което не се съмнявам! Добре че не доживя онова, което сега се случва, защото щеше да умре още веднъж…!

Няма коментари: