четвъртък, 3 август 2017 г.

ОРЪЖЕЙНА БОРСА ОТВАРЯ ВРАТИ НА „ГЕРЕНА“



Сн. Metal Blade

На 12 август – събота, от 7,00 ч. до 10,00 ч., сутринта на стрелбищен комплекс „Герена“ – Стрелкови клуб „Левски“ ще се проведе месечното изложение-показ, или както е по-известно – борса, на колекционерите на хладно оръжие и други стоки с военно предназначение, които могат напълно законно да се продават, купуват и разменят. 

Събитието се състои всяка втора събота на месеца и привлича много хора, които притежават стари саби, кортици, щикове, каски, манерки и всякакви други военни принадлежности, които са били на въоръжение в армията ни и в полицията през годините. Повечето от продаваните саби и хладно оръжие са произведени или в Русия, или в Германия. 

На въпросната борса любителите имат възможност да общуват помежду си, да разменят стоки и да купуват, както и да заявяват търсене по дадени показатели, като по този начин имат възможност да се снабдят с наистина колекционерски и бутикови артефакти, които освен своята висока художествена стойност имат и сериозно значение за създаването, изграждането и поддържането на специализирани колекции. Това заявиха специално за в. „Българска армия“ от комплекса. 

„Стрелбище „Герена“ е част от Стрелкови клуб „Левски“. Намира се в стрелбищния комплекс, разположен в непосредствена близост до стадион „Георги Аспарухов“ (стадион „Герена“), в квартал „Подуяне“, град София.

Стрелбищният комплекс е създаден, за да финансира състезателната дейност на Стрелкови клуб Левски. В него са разположени: „Стрелбище Герена“ представлява шест коридора за стрелба с дължина 25 метра. Обектът разполага с голям набор от различни оръжия, боеприпаси, хартиени и метални мишени, паравани за симулация на различен тип прегради и други приспособления за създаване на различни сценарии за стрелба. 

 За в. "БА"

Няма коментари: