петък, 9 юни 2017 г.

ПО ВАГНЕР…!


Не знам нито защо, нито как се случва така, че се застоявам в банята в къщи. Ама това не е нито заради продължително къпане, или естествени физиологични нужди, още по-малко пък от внезапен изблик на „радост по себе си“, така най-деликатно загатнах третата възможна „тоалетна обязаност“…!

Та като стана дума, застоявам си се аз в банята и понеже е тихо, пък новото строителство с тези гипс-картони създава ефектно ехо, ставам неволен, но дързък свидетел на стомашно-чревна „рапсодия в кафяво“, от някой съсед. Дали е отгоре, дали е отдолу, не е ясно, а и не е важно, както се казва, то е като в секса – важно е да е вътре, пък останалото...айде сега кусури…!

Няма лошо, баня е, там е и тоалетната, имал зор човекът, понапънал се повечко – пък засвирил едно църковно-славянско „исо“, задържал го, усукал го, увил го, плавно, но решително преминаващо в нещо от Панчо Владигеров и завършващо зловещо с нещо твърде „черногледо“ от Вагнер, да речем…!

И нямаше да ми направи впечатление, е, поне не и така трайно, всичко това, ако не се повтаряше циклично, още повече, не винаги в едно и също време. Сега, че ставаме от сън сутрин заедно с въпросния съсед, това е ясно, като часовници сме, че по едно и също време се намираме в баня-тоалетната, и това е ясно, че пускаме водата приблизително съвместно – също е факт, макар, че той обикновено ме изпреварва с част от минутата…! Проблемът е, че колчем вляза в банята и „рапсодията“ се започва..! Да е от някакво ръмжене на тръби, едва ли, при мен го няма, пък и ранко им е на тези наште тръби, нямат и седем години интензивна експлоатация, виж, „тръбите“ на съседа обаче е по-вероятно да са източник на музикалното озвучаване…!

Както се казва, таман „преживяхме“ „симфониите“ от сексуалните набези на единия съсед, сега се появи „музикантът“ – както личи – виртуозен инструменталист, с богат и упражняван опит…! Преди него пък имахме оперна певица – ама истинска, от Австралия…! Квичеше като на свинско заколение, ама извиваше като празна стомна на ветровито време, по жътва!

А сега – това….“Вагнер“…!

Че храните напоследък не са от най-качествените и това го знам, но нали и аз все пак се храня, не съм слънцеяд…! Наблюдавам се, тоест – слушам се, еми….не е „Вагнер“…! Казват, било на здрав стомах, явно съседът има черва от гетинакс, защото симфонията звучи доста тържествено, бих каза дори – празнично…! А като казах празници, е….след празници е забележително…, акустиката на Зала 1 на НДК, ряпа да яде,…ох не, само ряпа не…!!!

И най-интересното е, че не мога да разбера от къде идва, отгоре ли, отдолу ли, отстрани не е, там поне още нямам съседи. Но утре сутрин съм на пост и ще гледам този път поне да разбера от къде идва, а до тогава, мисля да помоля продавачката в хранителния магазин до входа, да скрие пакетите зрял фасул, леща и особено грах, защото имам сериозни опасения за ВиК-инсталацията на блока ни…!!!

Няма коментари: