понеделник, 20 юни 2016 г.

КОЙ, КАК И ЗАЩО „ПРЕДСТАВЛЯВА” БПЦ-то НА СЪБОРА

Архимандрит Харалампий Ничев.
Снимка: trud.bg
„Във връзка с появилата се информация, че архимандрит Харалампий Ничев, клирик на Видинска епархия на БПЦ, понастоящем се намира на о. Крит, канцеларията на Светия Синод заявява, че Българската православна църква не е изпращала свои представители на форума в Православната академия в Крит”. Това се казва в официално съобщение от канцеларията на Синода, демек – от Отдел „Връзки с обществеността”.

Проблемът: същият архимандрит Харалампий Ничев, клирик на Видинска епархия, се в оказал на мястото на събитието, като демонстрирал официално участие в събора, където БПЦ-то ни първа и по най-категоричен начин заяви, че няма да участва. Гафът е тотален, защото клирик на БПЦ на практика „участва” във въпросния събор. В същото време, като какъв той участва там, като „анхиалски епископ”, за какъвто се представяше до неотдавна, за архимандрит на каноничната /поне все още…!/ БПЦ, или като наказан архимандрит, понижен до йеромонах, какъвто също беше неотдавна…!?

Въобще, до кога разни безобразни, ще се тътрят по разни форуми и ще се представят за такива, или онакива!? Същиятархимандрит, наказан и недонаказан йеромонах, самопровъзгласил се епископ, сам напусна БПЦ, отиде да става „началник”, после се върна, приеха го като йеромонах, пък после пак стана архимандрит…въобще..Божията благословия за някои митрополити явно „тече” като селска чешма, през лятото – един ден има вода, два дена – няма..!

Приеха въпросния отново за архимандрит и веднага след това същият се юрна на среща на ръководството на една политическа партия в София...! Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Отиде да иска от Бащицата да подкрепя Църквата! Че ние патриарх нямаме ли си, той да поиска това, както си  редно, та един полуархимандрит, полуйеромонах, и почти епископ да върши тези високоотговорни дела..!?

Сега отново скандал, Ничев, видите ли, се представил за официален участник на събора в Крит! Ами така ще е, като не вързахте „попа”, когато беше време, сега ще си развява епитрахила, както си поиска той, все пак, нито е за първи път, нито е и за последен, защото е казано – шило в торба не стои…!

„…След запитване от наша страна до секретариата на Събора бяхме уверени, че въпросното лице не фигурира в списъците на делегатите и няма официален статут. След сигнала екипът по сигурността ще има грижата да му отнеме баджа”, се казва още в съобщението от Синода. Е, зацепиха най-сетне, че когато един човек е въртоглав, дори и в квадрат да го туриш, той пак ще се върти,…просто защото си е въртоглав...! 

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: