сряда, 11 октомври 2017 г.

ВСЕ ПОВЕЧЕ „МОНАСИ“ МОНАШЕСТВАТ ИЗ РОДНИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ...!!!

Тече из каналите една особено досадна реклама, на някакви билкови пастили. Впрочем, у нас, пък и не само у нас, повечето реклами са не просто досадни, ами направо са си просташки, тази обаче е от друг, от нов тип – тя е манипулативна и промива мозъци, или поне това се вижда на първо четене.

Някакви „монаси“, само че разбира се не православни, сакън..../!!!!/, били направили тези пастили...! Това вероятно е точно толкова „монашеска работа“, колкото медът, който си купувах в един определен български манастир, или пък прословутата ракия, в един друг определен български манастир...! Става дума за бегло подобие на мед и почти чисто спиртна напитка, която се води за „Троянска сливова“...!

Досадата основно идва от това, че се намесват католически монаси. Въобще, този тип реклама като че ли тръгна от онази с крушките, в която „отец Нафарфорий“ първо е в черно расо, а като светне крушката се появява в бяло – като същий румънски патриарх...!

Сега пък ни обясняват католически монаси, как трябвало да се пият тези билкови пастили, преди това имаше и едни сладки, които се продаваха в една верига руски супермаркети у нас, които бяха „монашески“ сладки....! И те бяха минали покрай монасите, точно колкото тези католици са правили билкови пастили в гората, или пък, колкото „отец Нафарфорий“ може да „се светне“ и от черен, да стане бял като истински патриарх...!

Темата се експлоатира, защото на повечето ни е известно, че монашеските храни обикновено са чисти, екологични и не съдържат излишни и натоварващи организма субстанции.

Само дето тези съображения въобще не се вземат предвид, така, както неотдавна излезе една книга, която съдържа общо взето идеологически дивотии, но отпред авторите, или издателите, бяха турили надпис: „Одобрено от Светия Синод на БПЦ“  и това продаваше добре книгата..., въпреки, че от Синода ни въобще не знаеха, че са дали подобно одобрение...!


За фейсбук-групата „Православни новини“

Няма коментари: