понеделник, 23 октомври 2017 г.

НАПЪНАЛА СЕ МИШКАТА И...НЕ РОДИЛА НИЩО...!!!

Двудневни заседания на Светия ни Синод и...нищо...! Както вече писа dveri.bg, друг път поне нещо излиза и за медиите, ерго – обществеността, разбирай – миряните, а сега – НИЩО и половина....! Какво идва да ни покаже това?! Първо, ако не са взети никакви решения, какво дремаха синодалните ни старци два дена в София, мрънкат си някои молитви ли..., че това и поепархиално можеше да стане в регионалните им "дворци"! Второ- и по-важно, ако все пак са взели някакви там решения, тогава, какви са те и защо не са публикувани никъде..!

Комисия щяла да проверява избора на епархийски избиратели! Добре, а защо...!? Какви са съмненията...!? И това колко ще забави избора на нов видински каноничен митрополит, защото срокът по Устав е до три месеца. Това означава, че до Коледа новият митрополит трябва вече да е подносил мантията и короната си!


Като се има предвид обаче бързината, с която действат в Светия ни Синод, като се има предвид и колко динамично заседават, ако за Великден имаме нов видински митрополит, пак добре ще да йе...! А като се вземат под внимание и партиите за изборите във Видин, а те този път олицетворяват истински сблъсък на титани по амбиции и мераци, Видин може да си отчака новия митрополит пак за Коледа, ама през 2018 г...!!!

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: