понеделник, 31 юли 2017 г.

КАДЪР НА ВОЕННИЯ ПЕЧАТ ЩЕ ПРЕПОДАВА В НОВА СПЕЦИАЛНОСТ ВЪВ ВА



Новата специалност „Психология в сигурността и отбраната“ , която стартира с началото на новата военно-учебна година от 1 септември включва като преподавател и нашата колежка – бивш журналист във военния ежедневник до 2008 г. в-к „Българска армия“. Това е ас. д-р Елица Николова.

Много важна задача са презентационните умения на нашите преподаватели, защото често от психолога се очаква да съветва едва ли не за всичко, което касае човешкото поведение, твърди началникът на катедра „Психология и лидерство“ във факултет „Национална сигурност и отбрана“ при Военна академия „Г. С. Раковски“, полковник професор д.н. Георги Карастоянов. 

Сред преподавани дисциплини са: “Стратегическо лидерство”, “Военна психология и лидерство”, “Основи на публичните комуникации”, “Водене на преговори”, “Психологически операции”, „Междукултурни комуникации”, „Авиационна психология“, “Социална психология”, “Психология на личността”, “Основи на публичната комуникация”, „Технология на публичните комуникации“, „Институционален и политически ПР“, „Корпоративни комуникации и брандинг“, „Интернет комуникации и социалните медии“, “Риторика”, “Медиязнание”, “Имиджмеийкинг”, “Основи на рекламната комуникация” и др.

Колежката ни Елица Николова, която е работила и като журналист може да бъде особено полезна в дисциплини като: “Технология на публичните комуникации”, “Основи на публичната комуникация”, „Институционален и политически ПР“,„Интернет комуникации и социалните медии“,“Риторика”, а още и в курсове за следдипломна квалификация като: „Връзки с обществеността“ – първо и второ ниво, „Връзки с обществеността – за служители от държавната администрация“ и в други области на специализираното научно знание. 

За в. "БА"

Няма коментари: