понеделник, 24 юли 2017 г.

БЪЛГАРИН ИЗОБРЕТИ 3D-СТАЯ И С ВОЕННО ПРИЛОЖЕНИЕ



Българинът Калин Кузманов, който е само на 30 г., изобрети 3D-стая за обработка на данни. Идеята възниква като възможност за осигуряване на конфиденциалност на лични данни при действия в банкови операции, но може да се прилага и във военната сфера, като 3D-визуализатори за обучение. „Това би било нов вид тренажор, който да бъде не само триизмерен, но и много по-ефективен метод в процеса на изграждането на специфични умения и способности“, твърди Кузманов. 

Младият изобретател вече е влязъл в преговори с една българска и една американска компании, които евентуално да предприемат реализацията на проекта му на практика и да финансират изработването на отделните компоненти. Очаква обаче и още оферти за изработване на отделните модули, за да придобие идеята още по-ясни очертания. 

С изобретението си, Калин Кузманов се надява да се подобри значително обслужването в банковия сектор, както и да се намерят нови хоризонти в качеството на обучението на военни специалисти в различните области. Това той смята да постигне със създаването на една перфектна виртуална реалност, която да симулира дейности и да създава визии, които не са реални, но имат реално приложение в битовата практика и във военната сфера.

За в. "Българска армия"

Няма коментари: