петък, 3 февруари 2017 г.

НОВ ГЕЙ-СКАНДАЛ В ЦЪРКВАТА: КОЙ КРИВ, КОЙ ПРАВ,…“ПОПА ИЗГОРЕ“…!

Гей-скандал в Църквата…! Да, интересно е, но някак вече се поизтърка сякаш! Добре, разбрахме, че в Църквата има и такива хора, с такава сексуална нагласа, макар, че сексуалната нагласа би трябвало да е подтисната именно на това място, но говорим за ХХІ век, говорим за млади хора. Всичко това по никакъв начин не ги оневинява, напротив, това продължава да е позорен акт, поне защото се извършва от църковнослужители.

Разбрахме, че има монаси-гейове и…!?!?!? До кога ще ни занимават с това? В крайна сметка, първият път е интересно, вторият е леко досадно, а третият път вече е банално и дори бих казал - пошло! Кому е интересно, кой поп, къде си го слага, с кого си го слага и най-вече – как си го слага!? В крайна сметка това, от коя на страна на презерватива е някой, е негов личен проблем, а не е тема на непременен обществен диалог!

Това втренчване в Църквата и гейовете в нея започва да прилича на някаква маниакална перверзия, която трябва да се повтаря, за да се самосъздава всеки път отново и отново…! Какво се цели с това, да ни покажат, че в Църквата има „педали“, ами да, знаем го, когато ни го кажат за десети път, това вече не е информация, а внушение, защото първият път е новина, но на десетият…, каква новина може да е това!?

А сега по същество. Едно момче твърди, че е правило секс с монах. Това е фактът. Останалото обаче също е не по-малко важно! Как така това момче отива при „Господари на ефира“, защо отива там, това някакъв вид бизнес ли е, защото, кой „нормален“ гей ще отиде да се „изповяда“ пред телевизията, какви ги е вършил снощи, например, с еди кой си, еди къде си, освен ако няма финансово овъзмездяване за подобен публичен резил на някого, а КОЙ е по-удобен, от един монах…!? Защото ако е друг, а не монах, тогава, на кой му пука, че някой се е „...“!? Когато обаче е монах, се намесват и други правила и финансовият елемент става актуален, поне това е логиката….!

Пак повтаряме, по никакъв начин не оневиняваме онези, които са си позволили да правят непристойни неща в битността си на свещеници и монаси, особено пък - на свети места, обръщаме обаче внимание и на това, че има и такива хора, бих ги нарекъл същества, които са си хомосексуални по природа и вместо да си търсят „нормални“ връзки, да си се „чифтосват“  по „нормалния“ начин, те търсят връзки именно с монаси…..! Защо, освен ако от това не се печели по някакъв перверзен начин…..!?!?!?

А колкото до това, кой плаща, не зная нито дали някой плаща, нито, дали някой би го направил, зная само, че логиката сочи  в тази посока, иначе, ….ЗАЩО…?!

Интересно е и още нещо, преди да разгледаме казуса по същество. Що за „птица“ трябва да си, за да отидеш да се ….“радваш на живота“ с монах, с ясното намерение да го филмираш, тоест – записваш го със скрита камера, след това да отидеш и да го предоставиш на медиите…!?!?!? Що за пропаднал човек би „работил“ тази „професия“ и ако в случая говорим за проституция, то това дело, струва ми се, е много по-надолу в моралната йерархия дори и от самата проституция!

Темата предизвиква медиен и обществен интерес, защото хората след празниците няма, с  какво да се забавляват. Не е случайна и датата - 2 февруари – „ден на всички к*рви и к*рвари“ и ето на, отново монах се е почукнувал някъде в романтичната тъма из манастирските докси, а обществото ни е с напълно задоволен ищах да гледа и слуша за „педераски“ работи, кой, къде, как и защо е правил нещо под юргана.

Имам чувството, че обществото ни до такава степен е оскотяло, че вече дори и тези новини са му недостатъчни, то сякаш вече има перверзната необходимост не просто да гледа и да слуша, но дори и да помирише под юргана на тайната…! А там едва ли е лицеприятно, защото каквито и да са тайните под юргана, те биват неприятни, априори! А и кой толкова се интересува от подобни медийни фойерверки, скандални новини, които запълват нравствени дефицити у нечии разнебитени ценностни системи…!?

И пак повтаряме, за да сме наясно…, не оневиняваме монаха, опитваме се да погледнем от другата страна на казуса, да го обърнем, за да видим и гледната точка на поръчителя, на изпълнителя, дали те са различни субекти, дали са един и същ, и ако са един или двама, дали в това няма състав на престъпление – склоняване към проституция, или склоняване към някакъв вид непристойни действия!

От една страна монахът не би следвало да носи наказателна отговорност за действията си, защото в нашата държава хомосексуалността не е наказуемо деяние, след като бяха направени промени в Наказателния кодекс. В същото време, той обаче носи морална отговорност дотолкова, доколкото е монах и в качеството си на такъв следва да спазва определени норми на поведение, съобразно Устава на БПЦ и монашеското му достойнство. Тоест, в случая отговорност може да се носи по линия на църковните правила, а не по линия на светското право.

От друга страна, въпросното момче, което твърди, че е правило секс с монаха и е заснело въпросните кадри, поражда нови въпроси. Първо, защо го е направило, какви са подбудите му да извърши запис, как го е осъществило – с някаква специална техника ли и ако е така, а очевидно е така, тогава от къде и защо се е снабдило с подобна техника, защото такава техника се ползва с определена цел, а каква е целта тук…!? Това е следващият и може би най-важен въпрос, който ще доведе до отговора, КОЙ е поръчителят на това планирано действие, защото очевидно поръчител има и очевидно той не го е направил само в неистова борба за морал и чистота в Църквата, хайде холан, не сме толкова глупави,... има и друго, но какво е то…?

Това са въпросите, които не намират отговор, имат обаче своя обективен коментар!

И накрая, ама моля Ви се, тази наивно-романтична мелодраматичност, че видите ли, един гей, накарал друг гей да се сваля смонах с цел да се очисти Църквата от порока....!!! Ей, аман от такива борци за чистота в Църквата ни, аман...!!!

За фейсбук-групата "Православни новини" 

Няма коментари: