четвъртък, 14 януари 2016 г.

ИМА ЛИ ДРАМА С НЕЗАКОННО ДЕТЕ В БАЧКОВО, ИЛИ ДА...!?

Архимандрит Симон -
игумен на Бачковския манастир
Снимка: news.bnt.bg
Наскоро излезе информация за нови скандали около не по-малко скандалноизвестния архимандрит Григорий Лозев – неуспелият игумен на Троянската света обител, срещу когото се опълчи почти цялото братство тогава и който се скита немил-недраг къде ли не, след като последва съдбата на останалите монаси от манастира, които по един или друг начин бяха прогонени от там от новия игумен - Велички епископ Сионий, който също се „прочу”, на свой ред, с какви ли не интересни „новини” от почти пъстроцветно естество...!

Носеха се слухове, че Лозев е дори на Атон, после - че е в Рилския манастир, накрая се разбра, че е в Бачковския манастир.

Новините около тази явно доста активна в скандалите персона донесоха, че бременна жена от същия е правила сцени пред Бачковския манастир, като е искала монахът да признае дете, за което твърдяла, че е негово.

Като се има предвид, че имаше и други подобни, но не същите, „семейни” афери в Орешак, когато архимандритът беше в Троянския манастир, човек би си помислил, че шило в торба не седи.

По този повод, потърсихме за коментар игумена на  Бачковския манастир – архимандрит Симон, който се явява своего рода „началник” на Григорий. Ето какво ни каза той:

„На територията на манастира не е имало скандали, касаещи архимандрит Григорий Лозев. Ако е имало някакви скандали, то може да е станало на паркингите, но не и пред манастира, но това аз няма как да го проверя. Точно пред портите на манастира нищо не е ставало”, категоричен беше стопанинът на Бачково, като изрично уточни - „точно пред портите”... !

По думите му обаче, архимандрит Григорий Лозев „е скандален човек, но за сега при нас има сравнително добро поведение, поне тук в манастира”, като отново направи уговорката – „поне тук в манастира”...!

Лозев е в Бачковския манастир по решение на Светия Синод от 1 юли 2015 г., потвърди архимандрит Симон.

„Не съм се интересувал за подобни скандали, а не са ми и докладвали, може и да е имало нещо. Аз не мога да потвърдя, или да отрека тази информация”, допусна и посочи в заключение игуменът на Бачковската света обител. 

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: