сряда, 16 декември 2015 г.

ПРЕРАЗКАЗ ПО КАРТИНКА НА АНГЕЛ…..!

Снимка: http://crazenews.com/
Вижте тази снимка, това е едно дете, един ангел, дошъл при нас, на Земята….! Сега, за да не изпадна в старческо умиление, нека се конкретизирам….!

Вижте усмивката, толкова…, толкова много искреност струи от това лице, толкова искрена радост, чистота, красота, толкова автентично чувство можем да доловим дори с повърхността на загрубялата ни кожа, няма начин да не го усетим, то ни прониква като ацетон, не можем да сме безразлични към такава детска, ангелска, приказно чиста и вълнуваща искреност…..!

Господи, бих дал години от живота си, за да съм обграден само с такива наивни хора като това дете, толкова чисти, неподправени, първични, истински, да ИСТИНСКИ….!

Вълнението се подсилва от жеста, че детето-ангел придържа новите си обувки, които видимо ще са му големи, но какви има то в момента – галоши от гума….черни…! И все пак, то е щастливо, щастливо е, защото е проникнато сякаш от едно съвършено чувство на хармония, балансирано щастие, върховно изживяване на калибрирана емоция – химически пречистена през едно свръхчисто съзнание на ангел…!

Благодарността, която лъха от тази снимка е всезавладяваща, всепокоряваща и обезоръжаваща….! Няма и няма и как да има същество от човешкия род, което да е с относително поне нормална психика и което да не реагира на това толкова силно усещане за хармония, за нормалност, за свръхсправедливост…..гледаш тази снимка и сърцето ти пее, душата ти заиграва някаква странна паневритмия, сякаш всичко си е дошло на мястото толкова внезапно, колкото само Господ може да го направи….!

Едно малко голямо дете, един малък голям ангел, едно пораснало преждевременно дете, научило искреността от принуда, превърнало се в извънземно чисто създание….!

Смирение, съзерцание, доброта, съвършена автентичност…, нетварна светлина, сякаш това усещаме от тази снимка…!


Какво да кажем, освен само едно голямо, чисто и дълбоко „благодаря”….!!!

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: