сряда, 16 декември 2015 г.

ЗАДАВА СЕ УНИКАЛНА БАНКОВА И НЕ САМО ИНОВАЦИЯ * ДРУГАРКО ПОПОВА, КЪДЕ ВИ Е МЕЧЪТ…!?



Калин Кузманов с нов проект за нов тип обслужване в институциите

С нас се свърза Калин Кузманов, който е измислил напълно нов начин за обслужване на клиенти в различни институции, а на първо време банкови такива. Ето какво сподели той пред нас, което е уникално, иновативно и най-важното – предстои патентоване, поради което не можем напълно да разкажем за проекта, но можем да загатнем за проекта.

Това,  което съм решил да предложа е нещо революционно като идея и малко по малко мисля, че успешно ще се внедрява в институциите, при това първо ще навлезе в банковата сфера, защото тя най-много има нужда от това. Ще говоря дозирано, защото проектът все още предстои да влезе в патентното ведомство и до сега почти никой не знае  за него. В момента работя в банкова институция и постоянно наблюдавам, от какво имат нужда клиентите. Аз и моите колеги мислим, как да предложим по-иновативен начин за обслужване – дигитализиране и чрез мултимедия /телевизор/монитор/вграден в кьоск мебел, който излъчва реклами, помощни за клиента инструменти, крледити и други рекламни послания, които правят привличането на вниманието много по-лесно. . Това ще е едно по-различно изживяване за хората в съответната институция. В този тип обслужване може да се включи и 3D проектор, все пак живеем в 21 в. . Може да се използват таблети, които да помагат на клиентите, да се съберат в тях всички указания, наредби, промени. По този начин ще се опитаме да спестим и от използването на хартиен носител. В световен мащаб се използват над 900 хил. кг. хартия, нека започнем от някъде все пак.

България е малка държава, но все пак можем наистина да направим първите крачки в тази посока. Пътувал съм доста и съм видял, как стои този въпрос по различните държави и дори и континенти. Възможно е чрез моята иновация, подписът на клиента, където това е позволено, да се въвежда чрез таблет, с електронна писалка, което ще е значително по-удобно. Възможно е също така клиентът да получава чрез sms информация, когато внесе в сметката си някакви средства. Това ще включва начално салдо, внесена сума и авоар след операцията. Така или иначе клиентите излизат от банката и изхвърлят вносната си бележка/нареждане/разписка и други документи. Имам опит от над 6 години в банковия сектор и наблюдавам всеки ден, какво се случва. Време е нещо да се промени. Имам и покана от „On! Fest“ Интер Експо център да представя този тип ново обслужване. Това е изложение за институцията, в която работя, където мисля да представя проекта си за първи път.Тя е водеща в България по брой на активите и по клиенти и ако приемат идеята ще бъде най-добрата в България. Това е за сега, не мога да кажа много повече по проекта ми, защото идеята ми е добра, работя по няколко точки, които следвам за проекта. Имам разработена маркетингова концепция и стратегия. Става дума за предварителни проучвания на идеи и оценка, работен анализ, разработване на продукта, маркетингово тестване, работно адаптиране – тест на пазара и комерсиализация.


Снимка: http://big5.bg/





















Другарко Попова, Вие православна християнка ли сте, или сте член на малтийския, или някой друг орден…!? Този въпрос бих искал да задам на нашия вицепрезидент Маргарита Попова, нямам възможността, но поне трибуната имам.
Бих я попитал за това, не за да се заяждам с нея, а защото ми е странно, как така жена става „рицар” при това на тамплиерски орден…! България е традиционно православна държава, харесва, или не на някого това, то е факт и толкова! Конституцията дава права, но не задължава никого с нищо!

Чий го дири г-жа вицепрезидентката на тамплиерско сборище. Нека да припомним: „…Тамплиерите били хвърлени в затвора и измъчвани докато не признаели обвиненията в ерес, хомосексуалност и нечестни търговски сделки…” - (http://misterika.blogspot.bg/).

Още повече, не стига че вицето се е развилняла като луда крава в дървен обор, ами и президентът ни – инфантилно смирен сякаш от някакъв нов и доста силен лаксатив, отишъл да пали свещи на еврейската Ханука…!

За мен е напълно недопустимо и ненормално представители на висшата държавна администрация, които представляват държавата и държавността, да се ангажират директно с други вероизповедания и секти, още повече – измислени рицарски и разни други дивотийски деятелности. 

Ако едни хора – застаряващи величия от милиционерските служби на комунистическата държава, със съмнителен охранителен бизнес, са решили да си правят реклама, като организират някакви бесовски сборища, това по никакъв начин не би трябвало да ангажира вицепрезидентът на държавата ни с тези изцяло частни, рекламни и противоречащи на българските традиции „представителности”, където тези хора си въобразяват, че са възродители на рицарите тамплиери….!!!

Колкото до президентът ни, аз ще бъда първият, който ще го поздрави за това, което прави на Ханука, ако например президентът Ердоган отиде на 25 декември в българската църква „Свети Стефан” в Истанбул и запали свещ за Коледа...! Пак казвам, Конституцията не задължава да се палят свещи на Ханука, тя дава само право…!

Евреите, а и всичките останали вери и секти имат право да си правят, каквото си поискат и да си празнуват както си искат, като разбира се спазват законите на държавата, където се намират, все пак сме демокрация. Представителите на властите обаче, не би трябвало да се ангажират с тамплиерски и каквито и да е други ритуали, защото това противоречи на традициите на нашия народ, който вярващ или не все пак е православен по култура, история и традиция, ако не друго...!

Вместо да се хилоти нефелно на Ханука, президентът ни можеше да се замисли, дали шефката на кабинета му е подходяща за министър, или само запълва „дзвиргите” на властта, освен ако някой друг не мисли вместо него за това….!

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: