неделя, 18 март 2012 г.

Наближаващите празници ориентират туристите към съседни дестинации




Морските круизи стават все по-популярни

Венцислав Жеков

Повечето българи планират почивката си едва две седмици преди отпуската. Това се е превърнало в нещо като правило, което търпи развитие и се променя в зависимост от възможностите на хората, условията и средата. Това твърдят организаторите на най-новия туристически портал в интернет-Почивка.bg. Те предлагат изключително лесен начин да се избере оферта от сайтовете за колективно пазаруване. Предложенията не се изготвят от екипа на портала, но повечето такива с отстъпки фигурират на страницата и могат да бъдат резервирани свободно при много богат избор.
За наближаващите Великденски празници особено актуални през тази година, вече по традиция, са балканските дестинации-предимно екскурзии, но като цяло популярност бележат предложенията за пътувания в чужбина, за сметка на родните туристически дестинации. Предвид спецификата на празника Великден, повечето сънародници избират да пътуват до религиозни центрове в съседни държави, където да съчетаят пътешествие, екскурзия и поклоннически туризъм с отбелязване на един от най-големите християнски празници в календара-Възкресението.
За лятото порталът Почивка.bg предлага вече станалите традиционни дестинации-Гърция и Турция, но ръст издигат и родните ни курорти-Слънчев Бряг, Несебър, Созопол и Приморско. Според родни туроператори, повишаването на качеството на обслужването на клиентите и търсенето на иновативни форми на забавления и туризъм, води до повишаване на интереса към родните ни летни курорти. Причина за това е и все по-гъвкавата и съобразена с пазарните реалности ценова политика, която туроператори и собственици прилагат при организацията и предлагането на туристически пакети.
Изключителна популярност придобиват и офертите за морски круизи, които предлагат лукс, аткрактивни забавления и интензивна почивка, придружена от възможността да се видят повече туристически забележителности, при това на разумни цени. Актуални дестинации за сезона са Барселона-Тунис-Малта-Рим-Генуа, както и Барселона-Тунис-Палермо-Неапол-Генуа-Марсилия, Кил-Копенхаген-Стокхолм-Талин-Санк Петербург и Рим-Генуа-Мармарис-Лимасол-Хайфа-Катаколон-Рим.
Цените на морските круизи също са атрактивни и варират между 360 и 460 евро за един гост, настанен в двойна каюта. Цената включва пристанищни такси, но не включва такса за обслужване, която се заплаща на борда.

1 коментар:

почивка тунис каза...

Може да се каже, че причина за това е и все по-гъвкавата и съобразена с пазарните реалности ценова политика, която туроператори и собственици прилагат при организацията и предлагането на туристически пакети.Но пък с тяхното увеличаване се увеличава и нашият избор,което е добре.
Изключителна популярност придобиват и офертите за морски круизи, които предлагат лукс, аткрактивни забавления и интензивна почивка, придружена от възможността да се види възможно най много, и може би затова съм се насочила лично аз към круиз за почивка това лято, статията ви е страхотна.