неделя, 17 август 2014 г.

НАРЪЧНИК ЗА ПРЕДЛАГАНЕ/ТЪРСЕНЕ НА РАБОТА


Снимка: www.business.bg
 
Търсенето на работа понякога може да придобие истински шизофренни измерения. Вземаме произволна обява от произволен сайт, която касае редакторска длъжност. Фирмата дава информация, как кандидатите трябва да се занимават с „организация на редакционния процес”, веднага след това обаче следва ново изискване, което меко казано е странно: „работа с печатници”. Сега, ако търсят редактор, тогава, как той ще работи с печатници, след като е редактор. Или търсят редактор, или – печатар, две в едно звучи като шкембе чорба с ванилия…!

Абсурдите обаче не спират до тук. Оказва се, че въпросният редактор трябва и да участва в участие в изготвянето на оферти и договори с контрагенти на издателството. Явно отново нещо не разбираме! Как точно редакторската работа се връзва с изготвянето на оферти. Явно се търси юрист. Защото изготвянето на договори се извършва от юристи, които предоставят така наречените „сламки” на секретарки, които ги дообработват административно. Само че на редакторите не им е работа да сключват договори, поне така си мисля.

Процесът на шизофренизация продължава с ново изискване: „участие в подготовката при организирането на фирмени мероприятия”. Това пък вече съвсем пасва на редакторската позиция, за която въпросната фирма търси работник. В същото време се казва, че „компанията предлага творческа работна среда”. Въпросът е, каква е тази „творческа” среда, в която един редактор трябва да организира фирмени мероприятия…!?!?!?

Накрая стигаме до „Изисквания към кандидата”. Оказва се, че той трябва да е „бакалавър или магистър по счетоводство”. Тук объркването е тотално, защото се оказва, че освен юрист, редакторът трябва да е и секретарка, а сега пък и счетоводител.

Когато пускат обяви за работа, работодателите трябва да са така любезни, когато търсят юрист, да НАПИШАТ, че търсят юрист, когато търсят счетоводител, да си го напишат, а не да търсят едно, пък от него да искат съвсем друго! Така просто ще спестим изгубено време и на двете страни – и на предлагащите работа и на търсещите такава.

1 коментар:

chevalier rosana каза...

Бърз кредит оферта.
Имам капитал, който ще се използва по-специално за краткосрочен и дългосрочен план, вариращи от 5000 евро за 1000000 евро за всеки сериозен човек, които искат този заем заеми. 4 % интерес година според готови сумата, тъй като специфичните не съм нарушава лихварство акт. Можете да изплати Максим от 3 до 25 години в зависимост от размера на готови. Това е за вас да видите за месечните плащания. Аз питам като разпознаване на ръкописни сертифицирано дълг и също някои документи да предостави. Тук е моят имейл адрес. rosanachevalier56@Gmail.com