вторник, 8 април 2014 г.

За и против нудистките плажове


Снимка: lammothsblog.blogspot.com

За много хора, възможността да се освободиш напълно от сковаващите условности на съвременното общество, включва и това, да посещаваш нудистки плаж. Казват, че по този начин човек усеща много по-пълноценно силата на природата върху тялото си – слънчевите лъчи и водата. Казват още, че ако веднъж влезеш в морето „както майка те е родила“, никога повече няма да искаш да влезеш с „текстил“, тоест, с бански.

Не виждам, какво толкова биха имали против нудистките плажове, след като те винаги и навсякъде са отделени. Ясно е, до къде е така нареченият „текстилен“ плаж и къде започва нудисткият. Ако човек не приема този начин на плажуване, няма проблем, просто да не ходи там и няма да става свидетел на „смущаващи“ гледки!

На всички ни е известно, как често на плажа някой „събира мидички“, а всъщност „събира“ гледки именно на такива плажове. Не са рядкост и случаите, когато се носи дори фотоапарат, или камера, което е недопустимо!

С настъпването на топлия сезон, нудистките плажове отново ще станат популярни и ще станат обект на интерес и от страна на „събиращите мидички“, но и от страна на концесионерите.
За съжаление, все по-рядко има подходящи места..., да са достатъчно отделени, да са естествено закрити и да са пусти.

Ето именно с това привличат тези плажове, защото обикновено са девствени, чисти и отделени от масовостта на останалите конвенционални плажове, където съседът по хавлия може да ти бръкне в ухото с палеца на левия си крак, например...!


Ако някой на някого пречи, то не е с това, че някой е гол, а с това, че плажовете ни са пренаселени, мръсни и шумни. На нудистките плажове е тихо. Човек може да чуе шума на морето и това им придава неповторимата романтика на едно лично преживяване, което оставя трайни спомени. 

За novinite.bg

Няма коментари: