сряда, 30 април 2014 г.

Протест пред пътната агенция заради околовръстния път на София


Снимка: vestnikstroitel.bg

Гражданите на столичния квартал „Бенковски“ и околностите протестираха пред Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ заради ниските изкупни цени на земите им, които държавата плаща в процеса на разширяване на северната тангента на столичния околовръстен път.

Българка, която живее в Ливан, специално е дошла в България, сподели пред novinite.bg възмущението си от цена 0,80 лв. за кв. м. Тя сподели още, че чувства правата си като собственик силно нарушени. Според нея се извършва незаконно присвояване на земи.

Хората настояват да получат за очуждената си земя пари, които са равни на пазарната стойност. „Без технически проект не може да се пристъпи към никакво строителство по северната тангента. От изпратени общо девет жалби до девет инстанции, имащи отношение по проблема, протестиращите са получили отговор само от омбудсмана Константин Пенчев. С това той отговаря на писмо от 3 февруари“, споделиха ощетени собственици.

Собствениците на имоти са „залавяли“ нееднократно по трасето на тангентата, в земите си, работници, които извършват дейности, за които, според тях, липсва разрешение.


Пред АПИ хората очакваха среща с директора Стефан Чайков. Те изразиха надеждата си той лично да вземе отношение по проблема им. 

За novinite.bg

Няма коментари: