понеделник, 17 февруари 2014 г.

“Пунт и пластика“ със свободните работни места!


През януари 2014 г. са заявени 10 968 свободни работни места от работодатели, съобщиха от Агенцията по заетостта. Новината е чудесна, но отново само на пръв поглед.

Служителите в бюрата по труда, всеки месец правят отчети на дейността си. В тях освен всичко, се правят и „сламени“ отчети на свободни работни места, които са обявени през месеца при конкретния служител. Разбира се, има и реално заявени места, но повечето са нереални, като се вземат БУЛСТАТ-ти на фирми, които са заявявали работни места преди години. Така се избягва „фал“, при евентуална по-сериозна проверка, каквато впрочем никога не се прави, защото „гарван, гарвана око не вади!“.

На работа през януари 2014 г. са постъпили с 6126 лица повече спрямо предходния месец. Това е другата схема, при която при закриване на регистрация на безработен, той се вписва като „Започнал работа със съдействието на бюрото по труда“, а човекът не само не е на работа, но си няма и „хал хабер“, че е станал жертва на една корупционна статистика, на държавно ниво.

Е, това са фактите, това са и реалностите, при такава ситуация, каквито и средства да ни отпускат от Европейския социален фонд, ефектът ще е същият – мизерия!

За novinite.bg

Няма коментари: