петък, 26 април 2013 г.

За “Бай Тошо”, “Бат Бойко” и политическата радиация…!



“Страх и ужас”…, имаше една такава операция, ако не се лъжа на НАТО, не ми се проверява сега в “чичко google”, но я имаше..! Именно така можем да опишем състоянието на бившите управляващи от ГЕРБ. Това е едно “скарано семейство”, жената си събира куфара, мъжът е пиян, децата пищят от страх…..това е ГЕРБ в момента!
Според социолозите, близо 150 хил. гласоподаватели са оттеглили доверието си от вездесъщия Бойко, заради скандалите със слухтенето,…да, имено от Бойко, не от партията, защото всъщност той е партията. Но май вече не е съвсем така…!?
Неотдавна именно ББ каза, че паритята е на Цветан Цветанов и “той е паритята”. Ще цитирам думите и на бившия шеф на енигматичното “Шесто управление”, който каза, че в тези думи всъщност е чул акроним от Бойко, в който той на практика е казал: “Не мога, разберете, не мога нищо да направя…!”.
Чий е ГЕРБ, кой е лидерът, Борисов, или Цветанов, кой управлява, или по-точно, кой кого управлява? Това изглежда не знаят и врачките у нас!
Често чувам, че Бойко не е виновен, защото те другите го правели това лошото, а Бойко просто не знаел…! Колко много това прилича на същото, което се говореше и за Тодор Живков. Ама той милият не знаел за лагерите на смъртта, дори и той се е страхувал от Газдов и Горанов, както и от редица други получовешки създания. Живков просто не е бил запознат…! Е добре бе, /тук си представете, че казвам нещо твърде нецензурно….!/, до кога все няма да са знаели, да не са чули, да не са видяли….!? Живков и Борисов, или иначе казано-“Бай Тошо” и “Бат Бойко”, да не би да са спали, докато са се случвали тези неща, за които се говореше и тогава, и днес..?! Нали те са били лидерите, ами тогава къде са били, докато са се вършили закононарушения и откровени престъпления, а в някои случаи, както знаем от преди-дори и зверства…?
Нека обаче да се върнем на репликата на “новия Бай Тошо”- “Бат Бойко”, който каза, че партията била на Цветанов и “той е партията”! Това е изключително важно и заради това, защото демонстрира една задкулисна абдикация от фактическа отговорност. Ако ГЕРБ се провалят на изборите, Бойко спокойно може да внуши, че се е провалил Цветанов, а не той, и по този начин да излезе “сух от водата”. Ако това е ход, браво, поздравления, но едва ли Бойко има смелостта да прави такъв ход. Казвам това, защото неотдавна Лютви Местан-лидерът на ДПС загатна, че Бойко и Цветанов са в ситуационна среда, в която е възможно да си  разменят постовете…! Това обаче може да стане само и единствено, ако Цветанов “държи” с нещо Бойко. Изглежда този сценарий е твърде реалистичен, защото Бойко напоследък се държи определено политически неадекватно. Той сякаш се откъсва от ГЕРБ, или от властта си в партията, като дъвка от нагорещен асфалт!
Какво се оказва, Цветан Цветанов ли е “сивият кардинал” на ГЕРБ? Както знаем обаче, от опит разбира се, “сивите кардинали” са последният и обикновено оздравитнелен бушон за всяка партия!
След твърденията на Мирослав Найденов, че всички в правителството са били подслушвани, дори и да не е напълно вярно, не можем да отречем, че това го казва бивш министър от кабинета “Борисов”, което прави твърдението, поне на 80% истинско, особено като се има предвид и факта, че този човек вече не е в ГЕРБ. Ако приемем това за даденост, сега се опитайте да си представите двете физиономии-на Борисов и на Цветанов, ..усмихнати до отчаяна самодоволност, напрегнати до тържествено очакване, уплашени до смъртоносна опозиционност…! Ако реално сте видели тези две физиономии на фона на изказването на Мирослав Найденов,….нямате ли усещането, че сте приели доста голямо количество пургатив…? Не, не,…..не се правя на Кашпировски, само се опитвам да обясня, как се чувствам аз, както и една огромна част от българите, които стават все повече. Това са хората, които разбират, че страната ни е била една истинска, глобална и тотална ченгеджийница през последните няколко години. Управлявали са ни “слухари” и “ченгета” от доста нисък ранг, почти до “старшинка”. Именно заради това днес скандалът е толкова голям, защото същността му е толкова ниска…!
Днес вече не стои актуален въпросът, дали ГЕРБ ще спечели изборите и дали ще управлява. Днес е актуално, дали въобще Бойко ще дръзне дори да пристъпи до властта. Само стъпка напред и минното поле, наречено “България” ще се взриви цялото, изведнъж…! Бойко може и да го наричат “тиквен бос”, но не е чак толкова глупав и много добре знае, че днес негово участие във власта, под каквато и да е форма, означава революция, но този път не само в София, Варна, Пловдив и още десетина градове, този път страната ще се взриви като атомна бомба.
Какво ще стане след изборите, няма да гадаем, има варианти, но не са много. Какво ще стане обаче с ГЕРБ, ако не са на власт? Ами ще стане това, което стана с другата такава лидерска партия-НДСВ, ще се разпадне на съставните си лидери и лидерчета, ще се отмести, може би дори завинаги, от политическата сцена. При ГЕРБ обаче освен всичко това, нещата ще се случат в катарзис, ще хвърчат искри, като от бенгалски огън, защото егоцентризмът изгаря, като отделя много черна светлина и смъртоносна политическа радиация!

Венцислав Жеков

Няма коментари: