понеделник, 22 април 2013 г.

Предизборно, или как да се пазим от “цецомобили”



Министърът на вътрешните работи не знаел, че нерегламентирано са подслушвани граждани на България! Извинявам се драги читатели, българи, всъщност днес 2013 г., ли сме, или 1901 г….? Как така министърът няма да знае, защо не е знаел, това е едно от неговите задължения, кой да знае, ако не именно той…? Става дума за подслушване, става дума за използването на специални разузнавателни средства, разрешението за които е именно от МВР, и ….министърът не знаел…!? Пак се извинявам, ама нещо не разбирам, какъв е този министър, който не знае, какво става в собствената му къщичка?! Как този физкултурник стига до поста министър на вътрешните работи, след като “не знае”…!? Кой го прави министър, защо го прави такъв, защо гилдията го приема, защо му позволяват да върши незаконни неща, само защото, видите ли,…разбираш ли….”не знаел”…!?
Признавам си, нямам нито носталгия по комунизма, нито пък считам, че това беше хубаво, още по-малко пък полезно време за България, българите и историята ни, но дори и тогава нямаше чак такава арогантност, безнаказаност, безпринципност, безотговорност и безапелационност. Да, имаше лагери, което е нещо ужасно, това ще стои като кървава кръпка върху снагата ни като народ. Днес обаче се случва нещо, което не е по-различно. Подслушват ни ей така, просто защото могат, защото искат…, без закон, без разрешение, без смисъл…за нас…!
Кога най-сетне ще имаме нормални политици, кога…, наивен е въпросът ми, защото ситуацията е абсурдна, да, наивен съм….вярвам, че в България има нормални хора, професионалисти, хора, които знаят, какво искат, знаят, как да работят в полза на демократичното ни общество, но тези хора са натиснати, техният глас не се чува, защото техният глас е ненужен на арогантни типове като бившия вътрешен министър, който си позволи да ни подслушва, защото напълно случайно има властта да го прави и защото така му е “кефнало”, извинявам се за израза…!
Не се ли насслушахме на Калинки без дипломи, кметове без дипломи, корумпирани земеделски министри, нефелни социални министри, икономически министри-деца, че накрая и “цецомобил” ни погна, за да ни слухти, да не би да изкривим “априлската линия” на партията-хранилница ГЕРБ!? Какво още трябва да видим, за да разберем, че ни управляваха и ни управляват едни некадърни и безпринципни нищожества, които се гордеят, че са прочели само една книга в живота си, при това тази книга е “Винету”…! Кога ще ни омръзне, ще ни омръзне ли въобще да вярваме на разни бивши царе, бивши партийни величия, бивши главни секретари, бивши физкултурници, бивши мутри, бивши политически величия и бивши и настоящи партийни проститутки….питам всички Вас, питам и себе си….ДО КОГА…?
Не стига, че сме бедни като през война, не стига, че сме душевно мизерни като безродници, не стига, че почти полудяхме, не стига и това, че се изпозапалихме, ами сега, …..подслушвали ни били…! И какво е искал да научи бившият шумски физкултурник от нас, като ни е подслушвал..? Може би го е вълнувало, как живеем с пенсиите на родителите си, може би се е интересувал от това, как се живее с никакви пари, или пък е искал да научи, как един пенсионер кара на ден с две филии и едно кисело мляко.., което дори не е кисело, а е пълно със стабилизатори и сухо мляко, за подхранване на телета….!? Това ли искаше да научи бившият, /и слава Богу!/ вътрешен министър…!?
Идват избори, предстои демокрацията ни да влезе в пряк двубой с тоталитарната същност на нашето общество, ние не сме демократи, ние сме овце, които биват подслушвани. Именно на изборите трябва да кажем, че не искаме да ни слухтят разни псевдо демократи и бивши бодигарди на тоталитарни диктатори. Аз поне ще направя необходимото, за да не допусна да продължа да бъда чифтокопитно!
Как да се предпазим от “цецомобилите” ли.., ами просто е, само трябва да гласуваме против тези практики, а това всеки сам нека да реши, как и за кого да го направи. Не мога да бъда ментор на никого, пък и не искам, но съм потресен от това, че хора, които традиционно са били десни в политически план, днес са готови да гласуват дори и за БСП, само и само да спрат “цецомобилите” да кръстосват градовете и паланките, защото това не е демокрация, това е “живковизъм” в най-рафиниран вид!
Няма и как да е по друг начин, защото именно Живков е учителят на вдъхновителя на “бръмбъргейт”-банският тиквен бос! Не, не искам да обиждам никого, не искам да дразня и хората, които си го обичат, добре, избирайте си го, той си е Ваш, но не е мой и не искам да бъде мой, защото държавата ни, която съществува много повече от 1000 години вече, се нарича България, а не Компиристан, в каквато се превърна през последните не само четири, но през последните вече повече от 20 г. Който иска да живее в Компиристан, да хваща дилижанса и…”Късмет!”, аз искам да живея в България и да ме управляват интелигентни, нормални, възпитани, образовани и можещи хора, а това не са тези, които ме подслушват с “цецомобили” и четат само “Винету”, при това на една доста напреднала възраст,….бих се срамувал на негово място…и се срамувам..!

Венцислав Жеков

Няма коментари: