понеделник, 12 март 2018 г.

ДА ОБИЧАШ РУСИЯ, ДА МРАЗИШ АМЕРИКА И ДА НЕ ЗНАЕШ, КЪДЕ СИ…!


Прави силно впечатление, как много отявлени привърженици на Русия, на болшевизма и комунизма, на диктатурата и пролетарската революция, обикновено уж са убедени такива, пък децата им не живеят в Русия, Куба, Венецуела, Северна Корея или Китай…!

Значи, много е лесно и е също толкова интересно, тези хора да са убедени комунисти, но да изпращат децата си да учат, да работят и да живеят на Запад. Това е синдром и този синдром е популярен, защото е мултифункционален. Същото и в микросредата на България днес. Едни хора отиват от малките градчета и селата да живеят в големите градове като София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора и други и първата им работа е да намерят несъвършенствата на тези градове. 

В същото време урбанизацията си е казала думата и е напълно естествено в тези градове животът да е доста по-различен от този в малките градчета и селата. Това е обяснимо, все пак средата е различна, темпото е друго, спецификациите са други.

Тези хора обаче решават, че непременно трябва да забележат и не само това, но и да изтъкнат, колко е шумно в големия град, колко е мръсно, колко е задушно, колко чужди са хората, как не се поздравяват, защото не се познават, което не е така в малките градчета и селата.

В същото време, щом и ако е толкова хубаво там, защо те са напуснали родните си местообиталища и са отишли в големия град…..!?!?!?

Същото е и с тези, които много обичат Русия, ама пращат децзата си да учат в Лондон, а не в Московский государственный университет имени М.В.Ломоносова, примерно…!!!

Ето на какъв списък попаднахме съвършено случайно, в социална мрежа/медия. Това е актуален списък на руските „патриоти“, чийто близки не са съвсем в Русия…!!!

1. Президентът на руската федерация Вл. Путин: Първата му жена, след развода, взе френско гражданство и живее във Франция, където притежава три исторически замъка на Луи XVI. Дъщерята Мария е омъжена за холандски бизнесмен, живее в Амстердам и е най-големият инвеститор в икономиката на Холандия. Дъщерята Катя, живее с южно-корейски гражданин в Лондон, притежава корабна компания за доставки на кораби.

2. Министър-председател на Русия Медведев има син, който живее в САЩ, американски гражданин е. Притежава верига супермаркети и бензиностанции.

3. Министър на външните работи на Руската федерация Лавров има
Дъщерята, която също живее в САЩ.

4. Прес-секретарят на Путин има съпруга, гражданка на САЩ. Дъщерята е френска гражданка, синът е британски гражданин.

5. Заместник-председател на Руската федерация има дъщерята в Швейцария, дъщерята в Лондон и още една дъщеря в Лондон.

6. Заместник-председател Дюма Жуков има син в Лондон - той е в английски затвор за кражба.

Същото обаче е и положението у нас, ние също разполагаме с много доморасли „патриоти“, които в България се бият в гърдите, че са българи, а иначе тичат с всички сили към Запада.

Какво идва да ни покаже това обаче? Както вече отбелязахме, това е синдром, и този синдром е болестотворен. Става дума за раздвоение не само на личността, но и на физиката. Човек, както е известно, не може едновременно да е на две места, но се оказва, че понякога това е възможно. Така мислено човек е и на изток, където са му дислоцирани убежденията, но и на Запад, където е изпратил децата си. Той силно вярва в източните си убеждения и нрави, но не желае и децата му да се ползват от тях, може би защото е напълно наясно, че убеждението е едно, но практиката е нещо съвършено различно, или пък има друго обяснение…!!!?

Така се постига един чисто политически ефект на един икономически принцип. Всички помним, какво се говореше в началните години на демокрацията у нас – да печелим на Запад, но да харчим спечеленото на Изток. Е така е и сега, някои обичат Изтока като политически убеждения, но бъдещето им, децата им са изпратени да учат, да работят и да живеят именно на Запад, където реализацията е много по-успешна, заради условията и възможностите.

А иначе тази шизофренност обикновено се отплаща с класическо лицемерие – да обичаш Русия, да мразиш Америка, ама децата ти да са в Америка, ей така, за всеки случай…!!!


За вестник "България"-Чикаго, САЩ

Няма коментари: