вторник, 7 октомври 2014 г.

Десни политици: Реформаторите бележат ръст след евроизборите


Снимка: БГНЕС

„Единствената политическа сила, която бележи ръст в сравнение с европейските избори е именно Реформаторският блок и този факт е най-важен за нас“ заяви в кратък коментар за novinite.bg заместник-председателят на ДСБ Атанас Атанасов.

„Убеден съм, че до края, до истинското изчисляване на резултатите, ще постигнем още по-добър резултат“, коментира за novinite.bg заместник-председателят на столичния общински съвет и политик от ДСБ, Вили Лилков.
Изненадата за Лилков на тези избори се състои в това, че партии като „АБВ“ и „Атака“ са получили подкрепа от ляво, която е за сметка на БСП. „Дали е била дирижирана от БСП, или се е получила спонтанно от избирателите, не мога да кажа, но ще си проличи съвсем скоро“, заяви Лилков.

По думите му, купуването на гласове и играта с пари е била присъща през тази кампания за ДПС и ББЦ, които в това отношение са били “на висота“.


На въпрос, в колко широка коалиция би участвал Реформаторският блок, Лилков беше категоричен, че по-важният въпрос е, дали парламентът ще приеме дневният ред, който блокът е предложил. „За нас е важно да има правителство и парламент, които да работят по една ясна програма с хоризонт до две години. Важна е също така и подготовката за президентските избори и нови избори за Велико народно събрание, което да подготви промяна на Конституцията“, добави Вили Лилков.

За novinite.bg

Няма коментари: