вторник, 28 януари 2014 г.

До кога ще се борим за законните си права…?!


Само за 2013 г. задълженията на работодателите към работниците в България възлизат на около 69 млн. лв. Това не е твърдение на някой хейтър, това го казва самият социален министър Хасан Адемов!
С една дума, той признава, че работодатели не са се издължили към работниците си, което не е скандално, направо е престъпно в държава, която е член на ЕС!
Как така, г-н- министър, работодателите не са се издължили на работниците, та нали Вие самият твърдите, че има Кодекс на труда, нима той не е приложим….!? Или може би някои адвокати са прави, когато твърдят, че същият този кодекс, на практика има „препоръчителен характер”. Що за държава сме, що за член на ЕС сме, когато един толкова важен нормативен акт е просто и единствено „препоръчителен”…? А така ли е в Норвегия , например!?
Министърът Адемов заяви, че „подкрепя идеята да се търсят възможности за гарантиране на вземането на трудовото възнаграждение”…!!! Е, то оставаше и министърът да твърди обратното – да НЕ подкрепя това, хората да могат законно да си получат онова, което още по-законно са изработили със собствения си труд…!!!

Тоест, налага се да се борим за онова, което ни се полага по закон, цели 25 години след 1989 г…!

За novinite.bg

Няма коментари: